Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mailis Reps: Rapla Gümnaasiumi avamine on Raplamaa suur haridustegu

Foto: RKAS
Minister Reps ütles täna Rapla riigigümnaasiumi avamisel, et Rapla Gümnaasiumi uue õppehoone avamine on mitmeski mõttes eriline sündmus. „Uusi koolimaju ei avata väga tihti ning uue riigigümnaasiumi avamine on veelgi erilisem," sõnas Reps.

"Riigigümnaasiumi üks olulisimaid aspekte on õppetööd toetav keskkond ning Rapla Gümnaasium on ehitatud ja sisustatud nii, et õppetegevus saaks toimuda ka klassist väljas, igal pool koolihoones ja selle ümbruses. Tähelepanuväärne on, et päevaõppega võrdselt väärtustatakse Raplas  täiskasvanute õpet – mõlemale õppevormile on loodud ühtviisi kaasaegsed ja kvaliteetsed õppetingimused. Siinkohal tahan tunnustada Rapla Gümnaasiumi õpetajaid, kelle töö on sellise õppijat arvestava paindlikkuse võimaldamise eelduseks,“ rääkis minister.

Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Kati Kusmin märkis, et Rapla koolimaja ühendab värsket uut ja väärikat vana, traditsioone ja tulevikku. "Hindame väga, et Riigi Kinnisvarale usaldati Rapla Gümnaasiumi koolimaja loomine. Loodame, et koos arhitektide ideede ning ehitaja tööga saame täna üle anda koolimaja, mis jääb selle õpilastele ja õpetajatele meelde koos heade mälestustega. Rapla Gümnaasium on 12 riigigümnaasium, mida koostöös teadus- ja haridusministeeriumiga loome, aitäh hea koostöö ja usalduse eest."

Riigigümnaasiumide missiooniks on kõrgetasemelise ja mitmekesiste valikuvõimalustega gümnaasiumihariduse pakkumine kõikjal Eestis. 

Õppekeskkond väljaspool klassiruumi

Rapla Gümnaasiumi tulevast õppekorraldust ilmestab suur paindlikkus. Lisaks kohustuslikele õppeainetele saavad õpilased osaleda valikkursustel, seejuures aitab eesmärke seada isiklik mentor. Koolipäeva keskel seatakse sisse iseõppimise tund. Õppimiseks sobilik keskkond on loodud ka väljapoole klassiruumi: õueauditooriumis, raamatukogus, avatud alal ja koridorides. Uudne õpiruum on suure ekraaniga varustatud 6-kohaline rühmatööklass.

 Riigi Kinnisvara AS ja Ehitus5ECO OÜ allkirjastasid ehituslepingu Rapla riigigümnaasiumi rajamiseks eelmisel aastal, mille ehitustööde maksumus oli 4,7 miljonit eurot. 360 statsionaarse ja 150 mittestatsionaarse õppe õpilasele loodud koolihoonete netopind on ca 3 435 ruutmeetrit, sh olemasoleva rekonstrueeritud hoone netopind ca 1 310 ruutmeetrit. 1. septembril alustab Rapla Gümnaasiumis kooliteed 270 statsionaarse ja 8 mittestatsionaarse õppe õpilast.

Arhitektuurikonkursil tunnistati esikoha vääriliseks Salto Arhitektuuribüroo OÜ ideelahendus märgusõnaga „Lainurk“, mille autoriteks olid Maarja Kask, Ralf Lõoke, Helin Kukk, Andro Mänd ja Monica Knoll.

Vana koolimaja osas on valdavalt klaasiruumid, sh muusika- ja kunstiklass. Uues hoones asub rekreatsiooniala koos raamatukoguga, arvutiklassid ning kaldauditoorium, koolipersonali tööruumid ning klassiruumid.

Rapla gümnaasiumihoone rajamist rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Loe ka Mida tähendab riigigümnaasiumi rajamine?

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785