Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikooli Delta keskus jõuab nurgakivini

Foto: Ehitustrust
Sel neljapäeval asetatakse nurgakivi Tartu ülikooli Delta keskusele, mis asub Tartu kesklinnas Emajõe kaldal majandusteaduskonna endise õppehoone asukohas

Tartu Ülikooli Delta keskus koosneb õppe- ja teadushoonest ning ettevõtlusmajast. Õppe- ja teadushoone koondab endasse ülikooli infotehnoloogia, arvutiteaduse, arvutitehnika ja robootika, majandusteaduse ja ärinduse ning matemaatika ja statistika alase õppe- ja teadustöö. Ettevõtlusmaja eesmärk on tuua teaduspõhine ettevõtlus ülikoolile võimalikult lähedale ning luua võimalused erinevateks koostöövormideks.

Nurgakivi asetamisel peavad tervituskõned Tartu ülikooli rektor Toomas Asser, Tartu linnapea Urmas Klaas, arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo, majandusteaduskonna juhataja Maaja Vadi ning Rand ja Tuulberg AS juhatuse esimees Taivo Täht.

Tartu Ülikool sõlmis ehitusfirmadega Rand ja Tuulberg ning Ehitustrust lepingu uue õppe- ja teadushoone Delta ehitamiseks mullu detsembris. Hoone ehitus läheb maksma 28,4 miljonit eurot.

Hoone välis- ja siseseina kandvad osad on ette nähtud monteeritavatest raudbetoonpaneelidest, postid ja talad monteeritavast betoonist. Katus -ja vahelagede kandvaks osaks on valdavalt õõnespaneelid. Katusekatteks on kahekordne SBS. Arhitektuurse ilme annab hoonele fassaadi ees (ca 1m kaugusel ) olev metallribistik, mis koosneb kahest eri värvi vertikaalsetest ribidest – tumehall ja messing. Linnaruumis pakub fassaad erinevaid vaateid, moodustades lihtsa ja väärika terviku. Teisalt toimib ribistik ka suurte klaaspindade päikesekaitsena.

Hoone netopind on 23 240 ruutmeetrit ja selle arhitektuurilahenduse autor arhitektuuribüroo Arhitekt 11. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785