Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik investeerib Ida-Virumaa haiglate uuendamisse

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut ja Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler.
Foto: Jevgeni Kapov
Narva haigla erakorralise meditsiini osakonna uuendamine, Ida-Viru Keskhaigla aktiivravikorpuse ehitus ja kaheksa uut tervisekeskust võimaldavad tulevikus pakkuda tervishoiuteenuseid tänapäevastes tingimustes, rääkis Ida-Virumaal kahepäevasel visiidil viibiv tervise-ja tööminister Riina Sikkut.

Minister külastab Ida-Virumaa visiidil piirkonna haiglaid ning kohtub kohalike arstide ja tervishoiujuhtidega. Ida-Viru Keskhaigla aktiivravi hoone ehitustöödesse investeeritakse järgmise nelja aasta jooksul ligikaudu 15 miljonit eurot. Ida-Viru Keskhaiglas jätkatakse aastatel 2019-2021 aktiivravi hoone teise ehitusetapi ja olemasoleva hoone renoveerimisega, et tagada kvaliteetse ravi kättesaadavus piirkonnas.

Ida-Viru Keskhaigla vastutuspiirkonnas elab ligi 200 000 elanikku ning tegemist on suurima haiglaga piirkonnas. „Uuenenud keskhaigla suudab pakkuda elanikele paremat tervishoiuteenust ning toetab ka piirkonna arengut laiemalt,“ ütles minister Sikkut.

Lisaks rajatakse Ida-Virumaale järgmise kolme aasta jooksul kaheksa uut esmatasandi tervisekeskust – kaks Kohtla-Järvele, kaks Sillamäele, kaks Narva, üks Kiviõlisse ja Jõhvi. Uutes esmatasandi tervisekeskustes hakkavad perearsti ja -õe kõrval tööle füsioterapeut, koduõde ja ämmaemand ning sõltuvalt kohapealsetest vajadustest ka teised spetsialistid.

„Esmatasandi tervishoiu roll on muutunud järjest olulisemaks. Koos rajatavate tervisekeskustega tugevnevad ka perearstide meeskonnad ja hakatakse pakkuma laiemat valikut teenuseid. Investeeringud taristusse võimaldavad kohalikel inimestel saada ja tervishoiutöötajatel pakkuda edaspidi terviseteenuseid kaasaegsetes tingimustes,“ ütles minister Sikkut. „Tervisekeskuste rajamine on ka oluline panus piirkonna elujõulisusse.“

Alates 2018. aasta sügisest hakkab Ida-Virumaal riigi toel sõltuvusprobleemidega noorukitele üle Eesti teenuseid pakkuma Ida-Viru Keskhaigla. Valitsuse otsusega panustatakse alates tulevast aastast HIV ja narkomaania ennetusse järgnevatel aastatel püsivalt 1,5 miljonit eurot rohkem kui seni ja see võimaldab luua ka uusi alaealistele mõeldud rehabilitatsiooniteenuse kohti. Ambulatoorsete teenustega on planeeritud alustada septembrist ning alates 2019. aastast avatakse ka ööpäevaringne sõltuvusravi keskus 24 kohaga.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut viibib 13. ja 14. augustil kahepäevasel visiidil Ida-Virumaal. Visiidi raames külastatakse ka Rakvere Haiglat. Ministri visiit on osa Kultuuriministeeriumi eestvedamisel Ida-Virumaal toimuvast ametnike välitööde projektist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785