Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liivalaia kvartali sisearhitektuurne lahendus selgub oktoobris

Foto: Kapitel
Kapitel on käivitanud kutsutud osalejatega võistluse eesmärgiga leida parim sisearhitektuurne lahendus Liivalaia tänava äärde kerkivale äri- ja elukvartalile, mis hõlmab ka Eesti kõrgeimat büroohoonet. Võistlusel on kutsutud osalema kuus sisearhitektuuribürood ja võidutöö selgub oktoobris.

„Meie eesmärk on rajada Tallinna kaasaegseim ja kõrgetasemelisim multifunktsionaalne kvartal nii välis- kui sisekeskkonna võtmes. Mullu korraldatud kutsutud arhitektuurikonkursi võitis Arhitekt Martin Aunini töö „Lightpark“, mis arvestab delikaatselt ümbritsevate hoonete ja kultuuripärandiga ning loob põhjalikult läbi mõeldud, inimkeskset ja kvaliteetset avalikku ruumi. Peame õigeks töötada ka sisearhitektuurne lahendus välja kutsutud arhitektuurivõistlusel, et tagada läbimõeldud, kaasaegne ja tervislik keskkond tuhandetele inimestele, kes hakkavad siin igapäevaselt töötama ja elama ning siinseid ettevõtteid ja teenusepakkujaid külastama,“ ütles Kapiteli arendusdirektor ja juhatuse liige Indrek Moorats.

Võistlusel on kutsutud osalema Arhitekt 11, JANKEN, Pink, Pille Lausmäe Sisearhitektuuri Büroo koostöös VL  Sisearhitektuuriga, KOKO arhitektid ja M.Pressi Arhitektuuribüroo. Osalema kutsutud sisearhitektuuribüroode valikul olid peamisteks kriteeriumiteks nende referentsid ning mastaapse ja tervikliku kvartali projekteerimise võimekus.

„Meile teadaolevalt ei ole varasemalt Eestis nii  suurt sisearhitektuurivõistlust korraldatud. Võistluse raames ootame osalejatelt visiooni, millised näevad tulevikus välja kvartali fuajeed, liftihallid, toitlustus- ja puhkealad, nõupidamiste ruumid, parkimismaja ning büroode ja korterite standardsed sisearhitektuursed lahendused,“ ütles Kapiteli projektijuht Rait Riim.

„Arendame kvartali välja tervikuna ning sobitatuna olemasolevasse linnaruumi – lisaks uutele hoonetele ehitame välja kaks uut juurdepääsuteed ja koostöös kohaliku asumiseltsiga kavandame endise Härjapea jõe sängi avalikult kasutatavat parki ja Kaasani kiriku kõrvale väljaku stiilis haljasala,“ ütles Kapiteli projektijuht Rait Riim. „Oma arendustes lähtume pikaajalisest strateegiast, mis hõlmab nii keskkonnasäästu, energiatõhusust kui kvaliteetset sise- ja väliskeskkonda. Arendatavad hooned on madalenergiahooned, büroopinnad vastavad A-klassi standardile ning keskkonnasäästlikkuses lähtume rahvusvahelisest BREEAM standardist,“ lisas Rait Riim.

Kapiteli investeering kvartali arendusse on hinnanguliselt 100 miljonit eurot. Praegu tegeletakse projekteerimisega, ehitustöödega plaanitakse alustada 2019. aastal ning esimese etapi valmimine on kavandatud 2022. aastasse.

Tallinna kesklinna Liivalaia ja Juhkentali tänavate ristumiskohta Olümpia hotelli vastu kerkiv multifunktsionaalne kvartal koosneb kokku kolmest hoonest: 28-korruseline ja 15-korruseline ärihoone, 9-korruseline eluhoone ning neid ühendav parkimismaja. Kõrgeima hoone kõrguseks kavandatakse 111 meetrit, mis teeb sellest Eesti kõrgeima büroohoone ning Oleviste kiriku ja Tornimäe kaksiktornide järel kõrguselt neljanda hoone Eestis. Kvartali brutopind on ligi 80 000 m² ja üüripind 39 000 m², mis hõlmab 32 000 m² esinduslikku büroopinda, 3000 m² kortereid ja 4000 m² kaubanduspindu, erinevaid toitlustuskohti ja spordiklubi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785