Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänavavalgustuse renoveerimismäärus täpsustus

Foto: Erik Prozes
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson täpsustas tänavavalgustuse renoveerimise toetuse tingimusi, et uue vooru avanedes kiirendada toetuse taotlemist ning lihtsustada taotleja suhtlust toetust andva Keskkonnainvesteeringute Keskusega.

Tänavavalgustuse renoveerimistoetuse andmise tulemusena väheneb tänavavalgustuses elektrienergia tarbimine tänu efektiivsema LED-valgustustehnoloogia kasutamisele, mis vähendab ka elektritootmisest põhjustatud süsihappegaaside hulka. Lisaks loovad kaasaegse valgustusega tänavad turvalisema keskkonna. 

Esimeses taotlusvoorus said toetuse 22 tänavavalgustuse rekonstrueerimise projekti kogusummas ligi 10 miljonit eurot. Teise tänavavalgustuse rekonstrueerimistoetuse taotluste vooru maht on 20 miljonit eurot ning taotlusi saab esitama hakata lähikuudel.

„Kaasaegse tänavavalgustuse taristu väljaehituse toetamine annab kohalikele omavalitsustele võimaluse luua energiasäästlik keskkond, mis ei hoia kokku vaid kulusid, vaid suurendab ka eelkõige piirkonna turvalisust,“ ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson. „Suur taotluste arv esimeses voorus on märk toetuse vajalikkusest ning annab lootust, et valgustamata tänavalõike jääb meie asulates järjest vähemaks,“ lisas Simson.

Projekte toetatakse kuni 80 protsendi ulatuses. Maksimaalselt toetatakse ühte projekti 3 miljoni euroga.

Tegevust rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest ja taotlusi menetleb Keskkonnainvesteeringute Keskus. 

Kokku on planeeritud 2020. aastani neli taotluste esitamise vooru ning tööde lõpetamise tähtaeg on 2023. aasta lõpp.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785