Autor: Lauri Leet, kaasautor • 10. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurim parkimismaja kerkib läbimõeldult

Foto: Raul Mee
Mais peeti Tallinna lennujaama uues parkimismajas sarikapidu. Talvel veebruaripakase kiuste läbi viidud betoonitööd hakkavad jõudma lõpule: olulise teetähisena valmis jaanipäevaks ala Kiss & Fly lennujaama ees. Punkt 1100 sõidukile mõeldud parkimishoone ehitustöödele pannakse aasta lõpuks.

ASi Tallinna Lennujaam taristu arendusdirektor Tõnu Mühle

Koostöö ehitajaga on sujunud väga hästi, eriti arvestades, et tegemist on nii konstruktsiooniliselt kui ka korralduslikult keerulise projektiga. Ehitaja on projekti väga hästi mehitanud, ressurssi jagub ja eriti positiivne on töövõtjapoolne projektijuhtimine, kiire reageerimine ja see, et terve projekti meeskond on abivalmis ja pidevalt kohapeal olemas. Samuti on märkimisväärne, et vaatamata projekti keerukusele ja valdavale tööjõupuudusele ehituses, oleme parklamaja ehitusega ilusti graafikus.

Üldiselt on parkimismajade puhul kõige olulisem funktsionaalsus, aga meie parklamaja puhul oli meil lisaülesanne luua välimuselt riigi rahvusvahelisele õhuväravale sobiliku fassaadiga parkimismaja, sest see saab olema osa terminali välisilmest. Lennujaama parkimismaja sai projekteeritud vastavalt detailplaneeringule ja püüdsime mahutada maksimaalselt suure arvu autosid antud alale – kolmekordistasime parkimiskohtade arvu. Lisaks on oluline muudatus see, et kahel korrusel on katus pea kohal, seega saab talvisel ajal kuiva jalaga terminali.Reisijate arvu kasvu põhjal saame öelda, et see parkla ei jää kindlasti viimaseks parkimismajaks, mida ehitame. Juba praegu planeerime uusi parkimismaju.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785