Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tapa vald ja kaitseministeerium arendavad koos taristut

Tapa vallavanem Alari Kirt ja kaitseminister Jüri Luik .
Tapa vallavanem Alari Kirt ja kaitseminister Jüri Luik allkirjastasid heade kavatsuste kokkuleppe, millega kinnitatakse koostöö jätkumist mõlemale osapoolele oluliste taristuprojektide arendamisel, teatas kaitseministeerium.

Kaitseminister Jüri Luik ütles, et pikaajaline vastastikku lugupidav koostöö Tapa vallaga on taganud selle, et kaitseväelinnak on saanud areneda vastavalt riigikaitselistele vajadustele ning Tapa on saanud juurde nii korrastatud taristut ning loodetavasti ka maksutulu.

„Tapast on saanud liitlaste seas tuntud Eesti kaitsepealinn ning Tapa linnakust kaitseväe kõige suurem baas,“ ütles kaitseminister Luik. „Meile on oluline, et ka Tapa kogukond saaks sellest kasvust osa.“

Vastavalt kokkuleppele teevad vald ja ministeerium koostööd Kaitseväe taristust lähtuvate mõjude leevenduste väljatöötamisel. Taristuga seotud küsimuste ennetavaks lahendamiseks teavitatakse teineteist tegevustest, mis võivad mõjutada Kaitseväe taristu lähetuses elavaid vallaelanikke või Kaitseväe taristu kasutamist.

Kokkuleppe järgi toetab kaitseministeerium oma võimaluste piires valla avalikest huvidest lähtuvaid ja riigikaitset toetavaid projekte. Tapa vald toetab riigikaitselist tegevust valla territooriumile jääva riigikaitselise taristu väljaehitamisel vajalike planeeringute ja lubade õiguspärase, kiire ja asjatundliku menetlemisega.

Tänavu toetab Kaitseministeerium Tapa valda Läpi-Ojaküla tee projekteerimise ja Karja tänava katte taastamise juures. Eelmisel aastal korrastati ministeeriumi toetuse abil kahte suurt projekti, mille tulemusena korrastati ja rajati  kõnni- ja kergliiklusteede võrgustik linnaku raudteejaama –keskuse vahel.

Eelnevatel aastatel on kaitseministeerium toetanud mitme Tapa tänava rekonstrueerimist ning vallale kuuluvate raudteelõikude uuendamist. Samuti on Tapa kaitseväelinnak liitunud linna tsentraalse soojavõrguga, mis on alandanud kütte hinda kohalikele elanikele.

Kokku on Kaitseministeerium viimasel kolmel aastal toetanud Tapa valla taristuprojekte peaaegu kahe miljoni euro ulatuses. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785