Autor: Ehitusuudised • 2. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Vasakult Bauroci asutaja Jāzeps Paplavskis, Läti Vabariigi suursaadik Eestis Raimonds Jansons, Sakret Holdingsi nõukogu esimees Andris Vanags ning Sakret OÜ tegevjuht Kaspars Pacēvičs.
Foto: Sven Tupits

Sakret kinkis Läti Vabariigi suursaatkonnale betoonist riigivapi

Läti Vabariigi Eesti saatkonna seinale paigaldati Läti riigivapp, mille kinkis Läti 100. sünnipäeva puhul saatkonnale ehitusmaterjalide tootja Sakret. Kokku kinkis Sakret riigivapi 150 Läti institutsioonile, seda nii kodumaal kui ka välisriikides, teatas ettevõte.

Eelmisel nädalal Tallinnas asuvas saatkonnas toimunud tseremoonial osalesid Läti Vabariigi suursaadik Eestis Raimonds Jansons ning Sakret Holdingsi nõukogu esimees Andris Vanags.

Tänavu said Sakreti poolt valmistatud vapi kingituseks kõik Läti omavalitsused ning ka Riia Tehnikaülikool, ärikõrgkool Turiba ja Läti Kaubandus-Tööstuskoda.

“Uus saatkonnahoonele paigaldatud riigivapp on püsiv mälestus Läti 100. sünnipäevast. Lisaks on väga sümboolne, et Tallinnas asuva saatkonna fassaadil olevat vappi kasutati näidisena kõigi 150 toodetud vapi jaoks,“ ütles suursaadik Jansons.

“Saatkonnale vappi üle andes on meil taas põhjust olla uhke Sakreti teadus-arendusosakonna ja tehnoloogide töö üle, kuna neil õnnestus luua Lätile niivõrd kena meene,“ lisas Järvamaal Mäos kuivsegusid tootva ettevõtte tegevjuht Kaspars Pacēvičs.

Sakreti poolt toodetud riigivapid on tehtud spetsiaalse kaitsekihiga kaetud betoonist. Riigivapi kaal on 15 kilogrammi, laius ja pikkus vastavalt 420 ja 594 millimeetrit ning paksus 30 mm. Vapp on mõeldud kasutamiseks nii siseruumides kui ka õues.

Läti iseseisvus 18. novembril 1918 ning Läti vapp on riigi ametlik sümbol alates 19. augustist 1921. Riigivapi ametlik staatus taastati Läti Ülemnõukogu otsusega 15. veebruaril 1990.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785