Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn kavandab Eesti kaasaegseimat haiglat

Foto: Tallinna Linnavalitsus
Tallinna prioriteet on rajada 2025. aastaks Tallinna Haigla, kuhu koonduvad eelkõige Ida- ja Lääne-Tallinna keskhaiglad ning osa lastehaiglast.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul hoidub tulevane suurhaigla patsiente ühest kohast teise jooksutamast. “Tegemist on väga suure haiglaga ning on oluline, et suudame pakkuda parimat arstiabi ühest kohast ja parandada arstiabi kättesaadavust,” ütles Mölder teisipäevasel haigla pressikonverentsil.

Haigla projektijuht Sven Kruup tõdes samuti, et haigla hõlmab rohkelt erinevaid funktsioone, koondades ühte suurde haiglasse kõik erialad, mida täna Tallinna keskhaiglates praktiseeritakse. “Keskhaiglatel on praegu ca 900 000 ambulatoorset ravivisiiti aastas, sellest ca 600 000 viime tulevikus üle Narva maantee kinnistutele, samuti ca 50 000 statsionaarset ravijuhtumit, millest ca 45 000 koondub üle Tallinna Haiglasse ning ka kogu päevaravi ehk ca 21 000 visiiti,” selgitas Kruup.

Ehitatakse kaheksakordne kompleks

Tulevase suurhaigla alginvesteering hoonestusse on ligikaudu 300 miljonit eurot, investeeringud meditsiinitehnoloogiasse 10 aasta intervalliga umbes 60 miljonit eurot, planeeritav rahaline käive ulatub aastas eeldatavalt 150 miljoni euroni.

 “Haigla ei teeninda ainult pealinna patsiente, vaid hõlmab vähemalt pool Eestit ning kindlasti on tähtis, et ka riik aitaks Tallinna linnal seda mahukat projekti finantseerida. Selles modernses haiglas saame kasutada parimaid kõrgtehnoloogilisi võimalusi, et pakkuda patsiendile parimat ravi. Mis paraku pole vanades haiglahoonetes tihtilugu võimalik,” tõdes Mölder.

Abilinnapea lisas, et haiglalinnakusse on veel planeeritud mitmeid hooneid, mille täpsema sisu üle käivad veel arutelud. “Planeeritavale alale on kindlasti tulemas Lasnamäe tervisekeskus koos perearstikeskusega ning mitmed haiglat toetavad hooned, kuid miks mitte ka psühhiaatriakliinik või patsientide hotellid, kui selleks on vajadus,” lisas Mölder.

Narva mnt 129 ja 129b kinnistute ning lähiala detailplaneeringu eskiislahendus on tutvumiseks avalikustatud. Projektis on ettenähtud kaheksakordne maapealne hoonekompleks, mille brutopind ulatub 144 645m².

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785