Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TREV-2 Grupp müüdi prantslastele

TREV-2 Grupi juhatuse esimees Sven Pertens.
Foto: Raul Mee
Taristuehitusega tegeleva TREV-2 Grupi ostis Prantsusmaa kontserni Vinci kuuluv ettevõte Eurovia.

Nii Lätis kui ka Leedus tegutsev Eurovia soetas ligi 75% enamusosaluse fondilt BaltCap. Viimane suurendas oma osalust firmas eelmisel aastal, kui ostis välja fondi East Capital.

Tänavu esimeses kvartalis 16,3 miljoni euro suuruse käibe teinud TREV-2 Grupi juht Sven Pertens tehingu hinda ei avaldanud. 

2017. aastal oli TREV-2 Grupi käive 70 miljonit eurot. 2016. aastal teenis TREV-2 54 miljonit eurot käivet ja pool miljonit eurot kasumit. Aasta varem oli aga ettevõte 1,2 miljoni euroga miinuses, käive ulatus 51 miljoni euroni.

1961. aastal asutatud TREV-2 Grupp võitis mullu Tallinn-Tartu Kose–Ardu neljarajalise lõigu ehitushanke. Lepingu kogumaksumuseks on ligi 50,7 miljonit eurot. Kose-Ardu teelõigu rajamine on viimase 25 aasta üks suurimaid tee-ehitusprojekte Eestis, milletaolisi tuleb harva ette.

Tee-ehitusettevõtte Tref juht Andres Gailit rääkis Äripäevale, et tõenäoliselt sisenes Eurovia Eesti turule Rail Balticu ehitushangete võtmiseks.„Väga suurtel objektidel on nendel kindlasti eelis. Kui kõik räägivad Rail Balticust kui suurest ehitusest, siis seda jahivad väga paljud," ütles Gailit Äripäevale.

Eurovia on Prantsuse päritolu tee-ehituskontsern, mis teeb töid nii Euroopas kui ka Põhja-Ameerikas. Eurovia käive jäi mullu 8,1 miljardi euro juurde ning tal on üle maailma 39 500 töötajat. Eurovia kuulub Vinci Gruppi.

Vinci S.A. on 1899. aastal rajatud prantsuse ehituskontsern, mis kuulub Euroopa 50 parima firma, Euro Stoxx 50 indeksisse.

Kontserni käive oli möödunud aastal ligi 41 miljardit eurot, puhaskasum 2,8 miljardit eurot.

Loe ka TREV-2 ostjad jahivad Rail Balticut?TREV-2 eksomanik: ootamine tasus äraVeerandsajandi suurima tee-ehituse viib ellu TREV-2

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785