Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakret kingib Lätile 150 betoonist riigivappi

Foto: Läti Vabariigi presidendi kantselei
Läti Vabariigi sajanda juubeliaasta puhul kingib ehitusmaterjalitootja Sakret 150le lõunanaabrite institutsioonile betoonist riigivapi. Esimese vapi andis ettevõte üle Läti presidendi kantseleile.

Vapi üleandmistseremoonial osalesid Läti Vabariigi president Raimonds Vējonis, riikliku heraldikakomisjoni asejuhataja Ramona Umblija ning Sakret Holdingsi nõukogu esimees Andris Vanags.

Järgnevatel kuudel saavad vapi kõik Läti omavalitsused ning ka Riia Tehnikaülikool, ärikõrgkool Turiba ning Läti Kaubandus-Tööstuskoda, teatas Sakret OÜ.

“Läti riiklikest sümbolitest on riigilipp väga levinud ning näha paljudes kohtades, kuid vapp on jäänud veidi unarusse ning seetõttu otsustas Sakret tähistada Läti sajandat sünnipäeva betoonist riigivapiga. Oleme uhked Sakreti teadus-arendusosakonna ja tehnoloogide töö üle, kuna neil õnnestus luua Lätile niivõrd kena meene,” ütles Järvamaal Mäos kuivsegusid tootva Sakret OÜ tegevjuht Kaspars Pacēvičs.

Pacēvičs lisas, et kui Eesti organisatsioonid soovid tähistada riigi 100. sünnipäeva betooni valatud esemetega, siis Sakret arutakse neid ideid hea meelega.

Spetsiaalse kaitsekihiga kaetud betoonist riigivapi kaal on 15 kilogrammi, laius ja pikkus vastavalt 420 ja 594 millimeetrit ning paksus 30 mm. Vapp on mõeldud kasutamiseks nii siseruumides kui ka õues.

Läti iseseisvus 18. novembril 1918 ning Läti vapp on riigi ametlik sümbol alates 19. augustist 1921. Riigivapi ametlik staatus taastati Läti Ülemnõukogu otsusega 15. veebruaril 1990.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785