Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotis Bauschmidt maadleb 100 võlausaldajaga

Bauschmidti juht ja omanik Mait Schmidt
Foto: Meeli Küttim
Läinud kevadel ootamatult pankrotiga lõpetanud ehitusfirma Bauschmidtil on pooleli kümme kohtuvaidlust. Lisaks on õhus ligi 6 miljonit eurot, mis ähvardab ehitaja võlgu veelgi kasvatada, kirjutas Äripäev.

Võlgu on pankrotis Bauschmidtil kokku ligi 11 miljonit eurot, võlausaldajaid 100 ringis. Võlg võinuks olla isegi suurem, kuid pankrotipesas õnnestus maha raputada umbes 5 miljonit eurot, kuid pea 6 miljonit eurot võib kohtuvaidlustes veel juurde tekkida.

Peale selle on aresti all ettevõtte juhi ja omaniku Mait Schmidti kinnistu, sest tema ja firma teiste juhtide ning Bauschmidti vastu läks tee-ehitaja Tref Nord.

Tref Nordi esindaja, vandeadvokaat Robert Sarv kinnitab, et neil on tõendid. „Keegi ei lähe rohkem kui poolt miljonit eurot niisama nõudma.“

Tref Nordi ja Bauschmidti teed ristusid, kui otsustati ühiselt osaleda Tallinna Kopli trammiliinide hankel, mille nad kaks aastat tagasi võitsid. Lepingu hind ulatus 20 miljoni euroni. Ettevõtted sõlmisid seltsinglepingu, mida kasutatakse näiteks siis, kui ühel firmal ei ole hankel edukaks osalemiseks piisavalt pädevust – Bauschmidt poleks suutnud muu seas asfalti maha panna.

Rahalises mõttes lasus töödest umbes 90% Bauschmidti õlul. Ajaks, kui ettevõte raskustesse vajus, oli Bauschmidt Sarve sõnul punkti pannud 20% töödest.

Tref Nord lõpetas töö, aga tüli lahvatas seltsinglepingust. Sarv leiab, et Bauschmidt praktiliselt omastas vähemalt pool miljonit eurot seltsingu raha, millega maksis kinni firma muid kulusid.

Loe edasi Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785