Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas kohtuvad ehitusjärelevalve eksperdid üle Euroopa

Foto: Raul Mee
Täna ja homme toimub Tallinnas Euroopa ehitusjärelevalve ekspertide töögrupi kohtumine CEBC (Consortium of European Building Control). Kohtumise korraldaja on Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) ja sellel osalevad asutused ja organisatsioonid 22 riigist.

Eestist on kaasatud kohtumisele Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Tallinna Tehnikaülikool, KredEx ning IT-ettevõte Datel.

CEBC presidendi Laurent Peinaud`i sõnul on ehituskontroll väga laiaulatuslik ja suure vastutusega valdkond. „See on kombinatsioon ehitusjärelevalve asutustest, ehitusettevõtetest, ehitustoodete tootjatest, tootearendajatest ja disaineritest, ehitustoodete laboritest ja testsüsteemidest jne. Kõik need osapooled peavad tegema tihedat koostööd ning ehituskontrollisüsteem on ainus võimalus, et tagada inimestele kindlustunne ehitiste nõuetele vastavuse ja seeläbi ohutuse osas. Just see ongi ehituskontrolli süsteemi ja CEBC ülesanne ning peamine eesmärk.“

Kohtumisel tehakse põhjalik ülevaade Eesti ehitusregulatsiooni ja valdkonna uute arengute kohta, tutvustatakse innovaatilisi ehituskontrolli süsteeme ja nende rakendamiseks välja töötatud IT-lahendusi. Lisaks räägitakse vananenud hoonefondist, selle probleemidest, rekonstrueerimise võimalustest ja hoonete energiatõhusamaks muutmisest, samuti sisekliima parandamisest.

„Meil on suur hea meel võõrustada Tallinnas Euroopa ehitusjärelevalve eksperte. Korraldajariigina on meil seekordse ürituse sisustamisel kandev roll ja teeme koostöös partneritega põhjaliku ülevaate Eesti ehitusvaldkonna hetkeolukorrast ja arengusuundadest. Me keskendume paljuski vanale amortiseeruvale elamufondile ja sellega seotud murekohtadele. See ei ole probleemiks ainult Eestis, vaid paljudes Euroopa riikides. Ehitussektor on viimastel aastatel palju muutunud ja arenenud, niisamuti ka inimeste ootused hoonetele ja ümbritsevale infrastruktuurile. Ehituskontroll peab selle arenguga kaasas käima ning CEBC on üks hea võimalus kogemuste ja praktikate vahetamiseks," ütles TJA peadirektor Kaur Kajak.

Lisaks Eesti teemadele tutvustatakse kohtumisel erinevate CEBC liikmesriikide ehitusvaldkonna regulatsiooni muudatusi, arutletakse koostöövõimaluste ja nii juba töös kui planeeritavate projektide üle ning tutvustatakse Londonis möödunud aastal toimunud traagiliste tagajärgedega Grenfell Toweri põlengu uurimistulemusi.

 CEBC töögrupp koguneb igal aastal kaks korda.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785