Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurim parkimismaja sai nurgakivi

Foto: Tallinna Lennujaam
KMG Insenerehitus ja Tallinna Lennujaam panid täna nurgakivi uuele parkimismajale, mis saab pea 1200 kohaga olema Eesti suurim. Reisiterminali ette rajatav parkimismaja valmib käesoleva aasta lõpus.

Aasta lõpus valmiva parkimismaja maksumuseks kujuneb ligi 13 miljonit eurot. Ehitusleping on sõlmitud KMG Inseneriehituse AS-i ja Läti ettevõttega AS LNK Industries. Tulevane kolmekorruseline parkimishoone jaotub viieks omavahel ühendatud hooneosaks, mis mahutab 46 000 ruutmeetril ligi 1200 autot. See on kolm korda rohkem kui senine lennujaama esine parkla.

Reisiterminali ja tulevase parkimismaja ühenduse piirile rajatakse liikuvad kaldteed, liftid ja trepikojad, mida omakorda ühendavad läbi korruste ulatuvad kaetud katusega valgusavad. Koos terminali otsas paikneva A4 ja pikaajalise A2 parklaga on Tallinna Lennujaamas reisijatele aasta lõpust kasutada üle 2400 parkimiskoha.

Lennujaama olulisim ehitusprojekt

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Piret Mürk-Dubout sõnul on parkimismaja ehitus hetkel kõige olulisem lennujaama ehitusprojekt, sest see puudutab väga suurt osa reisijaid. „Parkimismaja ehitus toob kaasa mõningasi ebamugavusi ja palume reisijatel varuda aega ja kannatust lennujaama saabumisel, parklakohta otsimisel või ka sugulastele, sõpradele lennujaama järgi tulles,“ selgitas AS Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Piret Mürk-Dubout. Parkimismaja valmib etappidena ja kõige kriitilisem osa ehk terminali esine nn Kiss&Fly parkla taasavatakse juba 11. juunil.

„Kui Kiss&Fly on taas reisijatele ja taksodele avatud läheb olukord reisijatele mugavamaks. Pikaajaliseks parkimiseks on ikka avatud A2 parkla, mida oleme ajutiselt laiendanud Ülemiste hotelli tagusele alale, kus parklakohti jagub kindlasti kõigile soovijatele,“ kinnitas Piret Mürk-Dubout.

„Parkimine on oluline osa reisijateekonnast ja uus parkimismaja võimaldab reisijatel kiirelt ning mugavalt – ka sügis-talvisel perioodil – kuiva jalaga terminali saada ja reisilt naastes lumest puhta autoga mõnusalt koju sõita – see selline mugavus, mis peagi ka meie lennujaamas võimalik,“ lisas Piret Mürk-Dubout nurgakivi paigaldamisel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785