Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikooli raamatukogu avab uksed

TÜ raamatukogu direktor Martin Hallik.
Foto: Postimees/Scanpix
Tartu Ülikooli raamatukogu üle kivide ja kändude kulgenud renoveerimise esimene etapp on jõudnud lõpule ning homme avatakse maja lugejatele. Kuigi remont raamatukogus jätkub, saavad tudengid peagi uues keskkonnas kevadiseks eksamisessiooniks valmistuda.

„Seadsime endale eesmärgi, et üliõpilased peavad selle semestri lõpus saama raamatukogus õppida,“ rääkis TÜ raamatukogu direktor Martin Hallik. „Vaatamata sellele, et kolmanda korruse lugemissaalide avamine jääb sügisesse, saame me juba nüüd pakkuda tudengitele õpikeskkonda: valminud on erineva suurusega grupitöö ruumid, lisaks oleme teisel korrusel sisustanud ruumid, kus saab lõputöid kirjutada ja eksamiteks valmistuda.“

Praeguseks on raamatukogus renoveeritud fuajee, esimene korrus koos hoidlatega ja teise korruse ruumid, remonditud on trepikojad ning paigaldatud uued liftid. Samuti on põhjaliku uuenduskuuri läbinud konverentsikeskus.

Raamatukogu avatakse esialgu vaid osaliselt, kõikide kogude lugejatele avamisega läheb veel aega. „Kõik raamatukogu töötajad tegelevad praegu igapäevaselt raamatute puhastamisega ja nende riiulitesse panekuga, aga kuna raamatuid on mitu miljonit, siis on see väga mahukas ja aeganõudev töö. Vabatahtlikud pakkusid meie töötajatele arvestatavat abi,“ sõnas Martin Hallik. „Püüame omalt poolt teha kõik, et meie kogud saaks võimalikult kiiresti avatud.“

Kolmanda korruse lugemissaalides ja keldrikorruse hoidlates remont jätkub. Praeguste plaanide kohaselt peaksid ehitustöid teostavad AS Ehitustrust ja OÜ Tallinna Ehitustrust lugemissaalide ja endise kinnise hoidla asemele valmiva avahoidla renoveerimise lõpetama käesoleva aasta sügissemestril. Hankelepingu lõpptähtaeg, milleks peavad valmis olema kõik maa-alused hoidlad, on 9. jaanuar 2019.

Tartu ülikooli raamatukogu renoveerimine algas 2016. aasta kevadel, külastajatele oleks raamatukogu pidanud avatama juba 2016. aasta sügisel. Töö pidi 6,7 miljoni euro eest tegema YIT Ehitus, kes ei suutnud ülikooli määratud tähtaegadest kinni pidada. Ülikool otsustas YITiga sõlmitud lepingu lõpetada.

Raamatukogu ehitustööde lõpetamise hankele laekus 4 pakkumist. Riigihanke võitis eelmisel suvel ühispakkujate ASi Ehitustrust ja OÜ Tallinna Ehitustrust 5,75 miljoni euro suurune pakkumine. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785