Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks Tallinna uusehitist valiti Baltikumi kinnisvarakonkursil parimate hulka

Meerhof 2.0
Foto: Metro Capital
Mai lõpuks selgitavad Baltikumi kinnisvarafirmade liidud turgude üleselt välja kinnisvaraarenduse võiduprojektid. Elamuehituse kategooria võitja valitakse välja viie parima uusehitise hulgast, millest mõlemad Eestist pärinevad projektid – Kiikri Residentsid ja Meerhof 2.0 – ehitas Tallinnasse Metro Capital.

BREIF 2018 toimub 24. ja 25. mail Vilniuses. Vaata esinejaid ja registreeri end SIIT.

Elukondliku kinnisvara ehk kodude kategoorias tõstetakse esilie uusi arendusi, mis pakuvad parimaid elamisvõimalusi, olles samas energiatõhusad, originaalsed ja esteetiliselt kaunid ja naabruskonda sobivad.

„See on suurepärane saavutus, sest minu teada on viie hulka kahe projektiga jõudmine esmakordne – või siis vähemalt harukordne. Kui arvestada kolme riigi elukondliku kinnisvaraprojektide kogumahtu, siis on see ühe firma tegemistele ikka väga väärikas tunnustus,” märkis Metro Capitali juhatuse esimees Ain Kivisaar.

Konkursi nominente hinnati innovatsioon ja disaini, aukoha ja ligipääsetavuse ja ehitusprotsessi kvaliteedi ja täpsuse järgi.

„Võrreldes Vilniuse ja Riiaga on Tallinna elamuehitus kõige kiiremini kasvav. Kui võtta arvesse, et hetkel on Tallinnas töös sadakond uue kortermaja ehitus, siis võimalus, et mõni Tallinna elamuehitusprojekt pälvib Baltikumi kinnisvaraauhinna on tõenäoline nii sel kui järgmisel aastal,“ ütles Baltic Real Estates Awards 2018 konkursi projektijuht Eglė Lapkutė-Juozaitienė.

Metro Capitali juhatuse esimehe sõnul oli Baltikumi elamuehituse viie parima hulka jõudmiseks vajalik ehitada tehnoloogiliselt täiuslik maja, mis sobib keskkonda nii logistiliselt kui ka arhitektuuriliselt. „Erinevalt valdavalt suurte ehitusfirmade loodud toodangust, kus peamine fookus on ehitushinna minimeerimisel, kasutame meie palju kliendisõbralikumaid ning seetõttu ka kallimaid lahendusi,“ ütles Kivisaar.

„Kiikri Residentside ning Meerhof 2.0 hooned on tehnoloogiliselt väga kõrgel tasemel: kasutusel on targa kodu lahendused, parimad soojustagastusega ventilatsioonisüsteemid ning paljud väiksemad igapäevaelu mugavaks muutvad tehnilised lahendused. Hoone projekteerimisse on kaasatud akustikud, saavutamaks hoone normidest kõrgema helipidavuse. Panustame aktiivselt ka keskkonnasäästlikku mõtteviisi ning ei ehita meie kliimas valdavalt kasutult seisvaid suuri katuseterrasse, vaid katame katusepinnad päikesepaneelidega. Ka elanike aktiivse elustiili toetamine on meie projektides tavanorm, mistõttu ehitame sageli hoonete juurde spordiväljakuid,” lisas Kivisaar.

Baltic Real Estate Awards 2018 ehk Baltikumi kinnisvaraauhindade võitjad kuulutatakse välja 24. mail Leedu ärilehe Verslo žinios korraldatava kinnisvarafoorumi Baltic Real Estate Investment Forumi (BREIF 2018) raames.

Lisaks elamuehitusele kuulutatakse välja võitjad ka ärihoonete, hotellide, kaubanduskeskuste kategoorias.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785