Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi riigigümnaasium valmib kui rätsepaülikond

Viimsi riigigümnaasiumi direktor Karmen Paul, Merko Infra juhatuse liige Marek Hergauk ja ehituse projektijuht Ott Noor ning Riigi Kinnisvara juhatuse liige Piia Kallas.
Foto: RKAS
Eelmisel nädalal peeti Viimsi riigigümnaasiumi sarikapidu, tähistamaks tulevase koolihoone maksimaalse kõrguse saavutamist. Viimsi riigigümnaasiumi direktor Karmen Pauli sõnul valmib koolimaja kui rätsepaülikond.

Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsleri Tea Varraku sõnul on esimene Harjumaale rajatav riigigümnaasium uhke ja uuenduslik ehituslikult ning – mis veelgi olulisem – õppekorralduslikult. „Loome gümnasistidele atraktiivse keskkonna, mida kinnitab kooli kandideerijate rohkus juba praegu. Lisaks kriitilise mõtlemise, enesejuhtimise ja õpioskustele innustatakse loodavas riigigümnaasiumis ettevõtlikkusele ja antakse möödapääsmatult tarvilikud infotehnoloogiaalased teadmised,“ lisas kantsler.

540 õpilasele mõeldud tänapäevane gümnaasiumihoone ehitatakse Haabneeme, Viimsi valda, tegemist on esimese riigigümnaasiumiga Harjumaal. Planeeritava koolihoone netopind on ligi 4 150 ruutmeetrit.

Hoone projekteerimisel kasutati ehitusinformatsiooni modelleerimist BIM (Building Information Modelling). Mudelprojekteerimise abil on lihtsam hinnata projekteeritava hoone tulevast energiavajadust, halduskulusid ning kasutusmugavust.

„See koolimaja valmib justkui rätsepaülikond – kordumatu, ainulaadne ja loodud ainult selle tellija vajadusi arvestades. Tänu koostööpartnerite ühisloomingule oleme kujundamas õpikeskkonda, mis toetab suhtlemist, uurimist, mõtlemist, loovust, tegutsemist, erinevaid õpetamise ja õppimise viise. Ootame väga oma innovaatilise koolihoone valmimist, et luua õppimist toetavad tingimused nii vormis kui sisus,“ ütles Viimsi riigigümnaasiumi direktor Karmen Paul.

Koolimajale soovisid head Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak, Riigi Kinnisvara juhatuse liige Piia Kallas, Merko Infra juhatuse liige Marek Hergauk, Viimsi riigigümnaasiumi direktor Karmen Paul ning Viimsi abivallavanem Janek Murakas. Riigi Kinnisvara AS-i juhtimisel ja hallatav Viimsi riigigümnaasium valmib selle aasta sügiseks.

Riigi Kinnisvara juhtimisel ehitatava Viimsi riigigümnaasiumi hoone arhitektuurilahenduse „CLT“ autoriteks on Novarc Group AS ning KAMP Arhitektid OÜ (Jan Skolimowski, Peeter Loo ja Kaspar Kruuse). Koolihoonet projekteeris ja ehitab Merko Ehitus Eesti kontserni kuuluv Merko Infra AS. Ehitustööde maksumuseks on ligikaudu 5,1 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Ehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

„Sarikapidu on eeskätt ehitajate pidu, sest see on märgiks, et ehitus on jõudmas lõppfaasi. Viimsi valla jaoks ei ole see sugugi mitte lõpp vaid meie jaoks protsess alles algab. 1. september astuvad üle lävepaku sajad ootusärevad noored, kes otsivad parimaid tingimusi hariduse omandamiseks. Kaasaegne keskkond annab tubli eelise selleks, et kasutada senisest innovaatilisemaid võimalusi hariduse omandamiseks ning siinkohal on kandev roll ka hoone arhitektuurilisel ja ehituslikul iseloomul. Seega saab öelda, et ehitajad mitte ainult ei ehita maja, vaid laovad vundamendi noorte tulevikule,“ sõnab Viimsi abivallavanem Janek Murakas.

Viimsi riigigümnaasiumi esindussaali hakkab ilmestama skulptor Jass Kaselaane mosaiikpannoo „Liblikas“.

Sarikapeo traditsiooniks on tänada ja kostitada ehitajaid, mis loob head suhted majavaimuga ning toob hoonele head õnne.

Loe ka Mida tähendab riigigümnaasiumi rajamine?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785