Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastseliinas avati Eesti esimene päästekomando tüüphoone

Foto: Päästeamet
Reedel avati Võrumaal Vastseliina päästekomando uus hoone. Lindi läbilõikamiseks ulatasid abikäe siseminister Andres Anvelt, päästeameti peadirektori asetäitja Kairi Rikko, Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) arendusdirektor Timo Aarmaa ja Vastseliina komando pealik Aivar Lai.

Esimese tüüphoone eeskujul plaanitakse tulevikus rajada teisi päästekomando hooneid üle Eesti.

„Vastseliina päästekomando on Eesti esimene kaasaegne päästekomando tüüphoone. Tüüphoone tähendab parimat kasutusfunktsioonile vastavat lahendust, mille arhitektuur on kaasaegne, kõrgetasemeline ning arvestab ümbritsevat keskkonda. Kõige olulisem on, et heas koostöös valminud Vastseliina päästekomando päästjad said väärilise töökeskkonna, et keskenduda kogukonna turvalisuse tagamisele,“ ütles RKAS-i arendusdirektor Timo Aarmaa.

Komandohoone ideelahenduse „TUUR“ autoriks on arhitektuuribüroo Kavakava OÜ (autorid Siiri Vallner ja Indrek Peil) ning ehitaja Semuehitus AS. Ehitustööde maksumus oli 1 135 581 eurot. 

Veel eelmisel kuul töötasid Vastseliina päästjad väga kitsastes oludes majas, mis oli ehitatud 1953. aastal, mida köeti ahjudega ja kus põrandaruumi oli 108 ruutmeetrit.

Vastseliinas Pritsumaja kinnistul asuvat uut hoonet iseloomustavad märksõnad "funktsionaalsus", "vastupidavus", "kauakestvus" ja "energiasäästlikkus". Tegemist on 758 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga hoonega, mis arvestab tänapäevaseid vajadusi päästetööde teostamiseks ning vastab II grupi päästekomandode toimimiseks esitatavatele nõuetele.

 Garaaži mahuvad kaasaegsed päästeautod, varsti lisandub muule tehnikale paat, tänu millele kasvab komando veepääste võimekus. „Viimase aastaga on mitu komandot saanud kaasaegsed, mugavad ja head töötingimused ning päästetehnika on uuenenud rohkem kui kunagi varem,“ ütles siseminister Andres Anvelt. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785