Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo: kortermajade renoveerimise toetamine jätkub

Foto: Andras Kralla
Ettevõtluse- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo teatas vastuseks Eesti Korteriühistute Liidule, et taotleb riigieelarve strateegia menetlemise käigus täiendavaid vahendeid, mida saab kasutama hakata alates järgmisest aastast.

"Riik arendab elamufondi kahe paralleelselt toimiva programmi kaudu. Üks on olemasolevate kortermajade renoveerimine ja soojustamine ning teine üürimajade ehitamine üle Eesti," kirjutas Palo.

"Aastateks 2015-2020 on riik teinud otsuseid korterelamute renoveerimise toetamiseks kokku 102 miljonit euro eest. Sellest summast on korteriühistutele välja makstud veidi üle kolmandiku ja 61 miljonit eraldatud toetustest on alles välja maksmata. Kuna turu maht on piiratud, siis neid maju alles renoveeritakse või hakatakse renoveerima. Korraga suurema summa raha turule paiskamine pole mõistlik, sest tõstaks põhjendamatult ehituse hinda," teatas ettevõtluse- ja infotehnoloogiaminister.

Ministeerium taotleb riigieelarve strateegia menetlemise käigus täiendavaid vahendeid, mida saab kasutama hakata alates järgmisest aastast.

"Üürielamute programm on suunatud kohalikele omavalitsustele mobiilse tööjõu maapiirkonda meelitamiseks ja vajadusel sotsiaalsete eluasemete pakkumiseks. Üürielamute ehitamist toetatakse järgmiste aastate jooksul kokku 60 miljonit euroga ja esimesed otsused 5 üürimaja ehitamiseks või renoveerimiseks on tehtud," kirjutas Palo.

Riigi otsus lõpetada kortermajade renoveerimistoetused ning asendada see üürimajade ehitamisega jätab raskesse rahalisse olukorda 200 ühistut üle Eesti, kes olid juba alustanud renoveerimistoetuse taotlemist ja teinud selleks vajalikke kulutusi, aimamata, et toetust ei saagi, tõdeti Tartus XVI Lõuna-Eesti korteriühistute foorumil.

Loe pikemalt SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785