Autor: Eva Kiisler • 22. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurim uus korteriarendus valmis tempos korter päevas

Foto: Endover
Lasnamäel Mustakivi teel asuva kunagise Eesti Mereakadeemia hoonest sai kaasaegne kortermaja tavapäratult kiiresti -- vähem kui aasta väldanud rekonstrueerimisperioodi jooksul.

Ettevõte ehitas 12-korruselises hoones välja üle 16 000 ruutmeetri kaasaegset elupinda ning 1,68 hektarilisel krundil 321 parkimiskohta.

Vega nimelises hoones on 297 korterit ja lisaks sellele mitmesugused ühiskasutatavad ruumid, nagu laste mängutuba, saun ja peoruum.

Ehitustööd algasid 2017. aasta esimeses kvartalis. Esimesed kaks näidiskorterit valmisid juba 28 päeva pärast ehitusloa saamist.

"Kogu arendusprotsess oli loomulikult pikem, aga ehitusprotsess kestis alla aasta ehk 330 päeva, mis tähendab, et valmis ligikaudu üks korter päevas," rääkis Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud.

Rekonstrueerimistööde käigus lisati hoonele kaks korrust ja uued evakuatsioonitrepikojad.

Kuigi ehitustööd ei olnud Laudi sõnul iseenesest keerukad, kaasati enne tööde algust hoone seisukorra uurimisse ka Tallinna Tehnikakõrgkooli teadlased, kes kinnitasid, et ehitisel on korruste lisamiseks piisav tugevusvaru.

Tempokalt renoveerida võimaldas Laudi sõnul enne ehitusloa saamist tehtud põhjalik ettevalmistustöö ja ettevõtte enda tütarfirma Metropoli Ehitus ehitusmeeskonna kasutamine. “Ehitusloa saamise ajaks oli meil väga palju planeerimistööd juba tehtud ja saime ehitusega viivitamatult alustada. Oma meeskonda kasutades on võimalik vajalikul hetkel erinevate projektide vahel prioriteete seada ja nii Vega ehitusel ka tegime. Samuti olid meeskonnas üldised arusaamad ja tööpõhimõtted juba paigas ja ei olnud vaja väljastpoolt tulnud partnerile kõike otsast peale selgitama hakata,” kirjeldas Laud.

Kokku töötas Vega maja ehitusel 1524 inimest ning 110 ettevõtet. Kahe projektijuhi eestvedamisel töötanud Metropoli Ehituse meeskonda kuulus 14 inimest: lisaks projektijuhtidele objektijuhid ja -insenerid ning eriosade spetsialistid.

Hoone rekonstrueerimisprojekti koostas Apex Arhitektuuribüroo. Kokku investeeris Endover Kinnisvara hoone renoveerimisse 17 miljonit eurot.

Loe Vega majast ka Kinnisvarauudistest. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785