Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Das Haus kerkib ühisrahastuse toel

Foto: Das Haus
Süda tänava ja Pärnu mnt vahelisele alale kerkiva elamu- ja ärikvartali Das Haus arendaja Novira Capital annab ühisrahastusportaali Argeld investoritele võimaluse projektis osaleda, teatas ettevõte.

Das Hausi ühisrahastuses osalemisest huvitatud väikeinvestorid saavad võimaluse investeerida elamukvartali ehitusse Tallinna südalinnas. Pakutava investeeringu tootlus on kümme protsenti, tagatis on nõudepant hüpoteegiga tagatud laenule ning minimaalne investeeringusumma on 100 eurot.

 

Argeldi juhatuse liikme Jaak Raidi sõnul on innovaatiline, et suure kvartali rajamiseks kaasatakse kapitali läbi ühisrahastuse ning ka klientidel on võimalik investorina projektis osaleda. „Argeldi eripära on see, et Argeld rahastab projekte vajaminevas mahus olenemata sellest, kas investorid märgivad kaasatava summa täis,“ lisas Raid.

 

Novira Capitali arendatav Das Haus juba kerkib ning YIT on alustanud ehitusega. Kaasatav summa kasutatakse arendustegevuseks. Juba enne ehitustööde algust olid Das Haus elamukvartali pindadest ligi veerand müüdud.

 

Novira Capital rajab Pärnu mnt 29, 31, 33 ja P. Süda 4 aadressile neljast arhitektuurselt eristuvast hoonest koosneva elamukvartali koos kaubanduspindade, restorani ning apartement-hotelliga. Tervikuna arendatava hoonetekompleksi brutopind on ligi 28 000 ruutmeetrit.

 

Ühisrahastusportaal Argeld finantseerib kinnisvaraarendusi Tallinna ja Riia hinnatud piirkondades. Argeld on rahastanud ligi 25 miljoni euro väärtuses kinnisvaraprojekte keskmise tulususega 11.6 protsenti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785