Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanasadama ja Ülemiste vahel võib hakata sõitma tramm

Lennujaama trammiliin.
Foto: Merko Ehitus Eesti
Ühisettevõte RB RAIL, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning Prantsuse ettevõte Egis Rail allkirjastasid veebruari lõpus lepingu Rail Baltica Ülemiste reisiterminali ja Tallinna Vanasadama vahelise kergraudtee või trammitee rajamise teostatavuse uurimiseks.

Hankelepingu alusel peab töövõtja läbi viima teostatavusuuringu Tallinna reisisadama (Vanasadam) ja Rail Baltica Tallinna Ülemiste jaama vahelise kergraudtee ühenduse tehniliste lahenduse ja majandusliku otstarbekuse osas vähemalt kolme variandi vahel, teostama tasuvusanalüüsi ja pakkuma optimaalse marsruudilahenduse, mida saab kasutada sisendina projekteerimisetapis.

RB RAIL AS Eesti filiaali juhataja Aivar Jaeski märkis, et Rail Baltica projekti elluviimisel Eestis on Egis Railiga lepingu sõlmimine oluline samm mugava transpordiühenduse kavandamisel planeeritava Rail Baltica Ülemiste reisiterminali ja Tallinna reisisadama vahel. Uuringuga määratakse kindlaks kõige sobivam trammiliini variant nimetatud Tallinna transpordikeskuste vahel, uuring on ühtlasi aluseks järgnevatele projekteerimisetappidele.

Lepingu väärtus on 170 984,00 eurot ilma käibemaksuta. Teostatavusuuringu lõplik aruanne peaks valmima sel sügisel.

Oma pakkumused esitasid hankele viis pakkujat: K-Projekt AS, Ardanuy Ingenieria S.A., ühispakkumus (IDOM Consulting, Engineering Arscitecture S.A.U., Sweco Projekt AS) ja Egis Rail S.A..

Egis Rail S.A. on Egise tütarettevõtte linna- ja raudteetranspordi valdkondades: metrood, trammid ja raudtee.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785