Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 16. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Citys valmis 470-kohaline parkimismaja

Foto: Technopolis Ülemiste
Ülemiste Citys avati eile pidulikult uus Lõõtsa tn 11 asuv parkimismaja. Viiekorruselises hoones on kokku 12000m² pinda ning seal jagub kohti 470 autole. Technopolis Ülemiste AS investeeris parkimismaja ehitusse 4,2 miljonit eurot.

„Lõõtsa parkimismaja valmimisega oleme sammu lähemal plaanile muuta Ülemiste City seest autovabaks, rohelisemaks ja mugavamaks jalakäijatele ning suunata enamiku autoliiklust linnaku välisperimeetrile,“ kinnitas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

„Uus parkimismaja asub linnaku lennujaamapoolses küljes, kuhu pääseb kõige kiiremini Lennujaama tänava ning uue Lõõtsa läbimurde kaudu,“ selgitas Jostov. „Ka see on osa eelpool mainitud plaanist – lisaks uutele parkimiskohtadele investeerime paralleelselt teede ja ühenduste loomisse, mis võimaldavad läheneda linnakule paremini erinevatest külgedest. Sellega vähendame liikluskoormust seni peamise ligipääsuteena kasutatud Suur-Sõjamäe tänaval ning linnaku sisetänavatel.“

„Ülemiste City on parkimise korraldamisega eeskujuks kõikidele teistele linnaosadele, sest ilma parkimismajadeta hõivaksid autod üle mõistuse suure osa linnaku pindalast. Jätkame hea meelega ka tulevikus Tallinna kaasaegsema linnaosa arengusse panustamist,“ sõnas Nordecon Betoon OÜ juhatuse esimees Mait Rõõmusaar.

Ülemiste Citys töötab täna ca 8000 inimest ning uute büroohoonete valmimisega lisandub sel aastal linnakusse veel ligi 2000 töökohta. Lõõtsa parkimismaja ehitati paralleelselt uue Lõõtsa tn 12 büroohoonega ning avati mõned kuud enne selle valmimist, et teha juba ennetavalt ruumi uutele parkijatele. Lisaks võiks unikaalse asukohaga parkimismaja olla atraktiivne lennujaama minejatele.

Technopolis Ülemiste ASil on tulevikus võimalik Lõõtsa parkimismaja külge ehitada veel teine sama suur parkimismaja osa. Möödunud aasta lõpul kinnitatud detailplaneeringu kohaselt on ettevõttel lähiaastatel plaanis rajada veel kaks 500-kohalist parkimismaja Suur-Sõjamäe tänava äärde.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785