Tallinna südalinnas algas Das Hausi ehitus

Novira Capital rajab Tallinna Süda tänava ja Pärnu maantee vahelisele alale 140 korteriga elamukvartali Das Haus.

“Ehitustööd just algasid ja need on kavas lõpetada 2020. aasta alguseks,” märkis Novira Capitali juhtivpartner Arle Mölder ja lisas, et hoonete 0-tsüklit asus ehitama YIT Infra Eesti AS (endine Lemminkäinen Eesti AS).

Hoonestuse välisarhitektuuri autor on Indrek Allmann arhitektuuribüroost Pluss ning sisearhitektuuri autor Meelis Press. 
 
Arenduse tulemusel muutub pikka aega räämas ja seejärel tühjana seisnud ala südalinnas nii arhitektuurilt kui teostuselt väärikaks kvartaliks, kus neli arhitektuurselt eristuvat hoonet hakkavad moodustama ühtse tervikliku ansambli. 

Das Haus hakkab laiuma neljal kinnistul, mille kogusuurus on ligi 4900 ruutmeetrit. Kvartalis valmib ligi 10 000 ruutmeetrit 1-5toalisi kortereid. Lisaks on planeeritud kvartalisse apartement-hotell, kohvik-restoran ning esimese korruse kaubanduspinnad. Parkimine on lahendatud kahekorruselises maa-aluses garaažis.

Elamute ehituse käigus korrastatakse ka hõlmikpuu pargina tuntud roheala ning rajatakse avalik ala pargi ning elamu vahele. Samuti näeb projekt ette, et osaliselt eksponeerituks jääb kaevetööde käigus avastatud unikaalne keskaegne akvedukt.
 
Novira Capital on rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas ning Riias. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ruukki otsib TOOTEINSENERI

Ruukki Products AS

09. märts 2018

Värvikeskuste Grupp otsib PÕHJA-EESTI ÄRIMÜÜGIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

04. märts 2018

Artekom otsib B2B MÜÜGISPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

05. märts 2018

Ehituse erilehed