Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus ärikvartal Fahle Park sai ehitusloa

Tallinna linnaplaneerimise amet väljastas ehitusloa endise tselluloositehase alale kerkivale ärikvartalile Fahle Park.

„Teade ehitusloa saamisest tähendab seda, et saame asuda ehitama uut  maamärki, mis tervitab kõiki Tartu maantee kaudu Tallinna sisenejaid,” ütles Fausto Capitali juhatuse liige Sven Mihailov. „Tegemist on väga atraktiivse äripiirkonnaga, mis liidab endas suurepärase asukoha, ajaloolise tööstuspärandi ning modernse arhitektuuri.”

Pooleteise aasta jooksul ehitab ja rekonstrueerib Fausto Capital aadressil Tartu maantee 80 arenduse esimeses etapis 21 500 ruutmeetri jagu A-klassi nõuetele vastavat äripinda. Arenduse kogumaht on enam kui 100 000 ruutmeetrit. Arhitektuurse lahenduse on teinud KAOS Arhitektid.Fahle Pargi esimese ehitusjärgu ankurrentnik AS Eesti Meedia kolib kavandatavale 8000 ruutmeetrile kõigi oma Tallinnas tegutsevate üksuste ning umbes 550 töötajaga.Fahle Pargi ärikvartalisse kuuluvaid hooneid hakkavad ühendama aastaringselt soojad klaaskatusega galeriid, kus asuvad kohvikud, restoranide terrassid ning puhkealad. Lisaks büroodele leiavad kvartalis oma koha kultuuriasutused, spordiklubi, erinevad esitluspinnad ning kvartali töötajatele ja elanikele suunatud mitmed ettevõtted (ilu- ja tervisekeskus, lastehoid jms).Esimese etapi arenduse maksumus on suurusjärgus 20 miljonit eurot. Hetkel on käimas lammutustööd, ettevalmistused ehituseks ning lepingute sõlmimine. Ehitustööde algus on planeeritud 2018. aasta märtsi ning Fahle Pargi esimene osa valmib 2019. aasta teisel poolel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785