Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rapla riigigümnaasiumis peeti sarikapidu

RKASi juhatuse esimees Kati Kusmin, Rapla Gümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar ja Ehitus5ECO objektijuht Bulat Garejev.
Foto: RKAS
Eelmisel nädalal peeti Rapla riigigümnaasiumi sarikapidu, millega tähistati tulevase koolihoone maksimaalse kõrguse saavutamist. Tulevasele koolimajale soovisid head Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak, Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin, Ehitus5ECO juhatuse liige Margo Padar, Rapla riigigümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar ning Rapla vallavanem Piret Minn.

Sarikapärja tõid katuselt alla Riigi Kinnisvara AS (RKAS) juhatuse esimees Kati Kusmin ning Rapla riigigümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar.

RKASi juhatuse esimees Kati Kusmin märkis, et Rapla riigigümnaasium on 12. koolihoone, mida RKAS koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga rajab. „Koolimajal on alati olnud oluline roll igas kogukonnas, ta on osa meie inimeste traditsioonidest ja lugudest. Rapla tulevane koolimaja ühendab uut ja vana osa, traditsioone ja tulevikku. Riigi Kinnisvaral on hea meel anda oma panus selleks,“ lisas Kusmin.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja Ehitus5ECO OÜ allkirjastasid eelmisel aastal ehituslepingu Rapla tulevase riigigümnaasiumi rajamiseks. Ehitustööde maksumus on 4,7 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. 360 õpilasele kavandatav tänapäevane gümnaasiumihoone ehitatakse Rapla linna, Kooli tänav 8 kinnistule. Planeeritava koolihoone netopind on ca 3 435 ruutmeetrit, sealhulgas olemasoleva rekonstrueeritava hoone netopind ca 1 310 ruutmeetrit.

Rapla riigigümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar sõnas ootusärevalt, et ta ei jõua ära oodata, millal saab uude koolimajja sisse kolida. „Innovaatilisel koolimajal peab ka olema innovaatiline meeskond, hetkel on käimas tulevaste õpetajate värbamine ja teeme seda videointervjuude vahendusel,“ sõnas Kautsaar.

Arhitektuurikonkursil tunnistati esikoha vääriliseks Salto Arhitektuuribüroo OÜ ideelahendus märgusõnaga „Lainurk“ (autorid: Maarja Kask, Ralf Lõoke, Helin Kukk, Andro Mänd ja Monica Knoll).

„Tulevane koolihoone koosneb kahest hooneosast: vana koolimaja osas on valdavalt klaasiruumid (sh. muusika- ja kunstiklass), uude hoone osasse tuleb peasissepääs koos garderoobiga, toitlustus, laiem rekreatsiooniala koos raamatukoguga, arvutiklassid ning kaldauditoorium,“ selgitas Riigi Kinnisvara AS projektijuht Taavi Aare. „Lisaks asuvad uues osas koolipersonali tööruumid kui ka klassiruumid.“

Gümnaasiumihoone rajamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Riigi Kinnisvara AS-i juhtimisel ja hallatav Rapla riigigümnaasium valmib selle aasta sügiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785