Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sarikapidu Ülemistel: Embach renoveerib Dvigateli direktorite maja

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak (paremal) ja Embach Ehituse juhatuse esimees Andres Salusaar sarikapärjaga.
Foto: Marek Metslaid
Ülemiste City’s pärast põhjalikku renoveerimist avatava ajaloolise Dvigateli tehase direktorite ja inseneride hoone uueks ankurrentnikuks saab tarkvaraarendusettevõte Codeborne ning hoone 1. korrusel avatakse uued toidukohad koos linnaku asukate poolt kauaoodatud pubiga, kuulutati välja eilsel sarikapeol.

Mainor Ülemiste juhi Margus Nõlvaku sõnul on tänavu augustis valmiva hoone puhul tegu ühe pisemaga Ülemiste linnakus, kuid IT-majana on sel märgiline täiendus tarkvaraettevõtete meelispaigaks kujunenud Ülemiste City’s. 

“Uushoonete rajamise kõrval on meie kindel eesmärk renoveerida Ülemistel võimalikult palju vanu väärika arhitektuuriga hooneid, hoolimata sellest, et see läheb sageli oluliselt kulukamaks kui uue objekti ehitamine,” selgitas Nõlvak. Tema sõnul on hoone kaasajastamisel kavas säilitada punastest tellistest maja industriaalne väljanägemine ning luua sinna igati moodne ja inspireeriv töökeskkond. „Esimesel korrusel avatakse ka uued toidukohad ja kauaoodatud paik, kuhu saab õhtul pikemalt tiksuma jääda,“ lisas Nõlvak. Hoone renoveerimine läheb maksma 1,2 miljonit eurot ning projekti finantseerib Luminor Bank.

Ehituse peatöövõtja Embach Ehitus OÜ juhatuse esimehe Andres Salusaare sõnul pakub vana ajaloolise hoone rekonstrueerimine ehitajale ootamatusterohket väljakutset võrreldes uue hoone ehitusega, aga see ongi põnev. “Tellijaga koostöös hea tulemuse nimel töötades oleme siiani suutnud need üllatused edukalt lahendada. Vägev on ehitada sellist hingega hoonet,” märkis Salusaar.

Ülemiste City uus IT-maja hakkab asuma aadressil Sepise 8 – eelmisel aastal MyFitnessi spordiklubiks renoveeritud mehaanikamontaažhi tsehhi kõrval ning Eesti suurima kontorihoone Öpiku maja teise bürootorni vastas.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak, milles tegutsevate ettevõtete käive on kokku üle miljardi euro. 36 hektaril laiuvas linnakus tegutseb täna ligi 400 ettevõtet, kus töötab värskete uuringuandmete põhjal 10 000 inimest. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785