Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 1. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT ja Lemminkäineni ühinemine sai teoks

Tänasest sai ametlikult teoks kahe üle saja aasta vanuse Soome ehitusettevõtte, YIT ja Lemminkäinen ühinemine. Nüüdsest tegutseb ettevõte YIT nime all.

Ühinenud YIT on Soome suurim ja Põhja-Euroopa üks olulisemaid ehitusettevõtteid, teatas YIT. 

YIT arendab ja ehitab kortereid, ärihooneid ning elukeskkondi. Samuti on YIT spetsialiseerunud keerulistele infrastruktuuri ehituse- ja asfalteerimistöödele. 2016. aastal oli uue YIT kombineeritud netokäive ligi 3,4 miljardit eurot ning ettevõttes töötas enam kui 10 000 töötajat.

YIT tegutseb üheteistkümnes riigis: Soome, Venemaa, Rootsi, Norra, Taani, Eesti, Läti, Leedu, Tšehhi Vabariik, Slovakkia ja Poola.

Üheskoos saab ettevõte pakkuda järjest mitmekesisemaid teenuseid ja lahendusi elamute ja ärihoonete ehitamisel ning renoveerimisprojektide ja taristuprojektide teostamisel (sh katendid). Ettevõte peab enda eriliseks tugevuseks nõudliku linnaruumi arendaminst ja piirkondlike projektide teostamist.

„Ühinemine on meie jaoks strateegiliselt oluline samm, mis loob platvormi üheks Põhja-Euroopa ehitusturu suuremaks linnaarendusettevõtteks kasvamiseks. Usun, et ühinemine loob ettevõtte, mille aktiivsed arendustööd muudavad kliendikogemuse ja firma konkurentsivõime veelgi paremaks. Samuti loob ühinemine uusi karjäärivõimalusi näiteks niisuguste keerukate projektide näol, mis ühendavad endas infrastruktuuri, äriruumid ja eluasemed,” ütles YIT Corporationi president ja tegevjuht Kari Kauniskangas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785