Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 18. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtla-Järve Tööstuspargis lõigati linti

Foto: Rand ja Tuulberg
Eelmisel nädalal avati pidulikult Kohtla-Järve tööstuspark, mis on suurim keemiapark Baltikumis. Tööstuspargi taristu ehitas konsortsium koosseisus RTS Infraehitus, Ehitusfirma Rand ja Tuulberg ja Wesico Projekt.

Projekteerimis-ehitustöövõtu lepingu raames kaevati ja täideti üle 40 000 m³ pinnast, ehitati üle 15 000m² asfaltteid ning maasse paigaldati üle 17 km erinevaid trasse, torusid ja kaableid, teatas Rand ja Tuulberg.

Kohtla-Järve keemiaettevõtetele suunatud tööstusparki, mida rahvusvaheliselt turundatakse kui Baltikumi keemiaparki, hakati rajama aastal 2010, kui kehtestati 80 hektari suuruse ala detailplaneering.

2014. aastal sai ala arendav sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus riigilt enda käsutusse pargi alla jääva maa, 2017. aastal lõpetati seal taristu ehitus ning juba 2018. aasta lõpus või järgmise aasta alguses loodetakse näha, esimese tootmishoone ehitamist. Eeldused selleks on olemas, sest esimene krunt 28 saadaolevast on endale juba omaniku leidnud, vahendas Põhjarannik.

Kokku läheb tööstuspargi taristu ehitamine maksma 2,8 miljonit eurot, millest 85 protsenti tuleb toetusena Euroopa regionaalarengu fondist, pool sellest on praeguseks kulutatud. Ehitamist ootab veel aurutorustik pargi ja VKG vahel.

Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse juht Teet Kuusmik ütles Põhjarannikule, et eelmine, 2017. aasta oli nende sihtasutuse jaoks hea aasta. Kokku sõlmiti mullu 11 lepingut. “Huvi kasvas märgatavalt ning ma ennustan, et see huvi kasvab, mitte ei kao,” ütles ta.

Kui mullu alustati ühe ettevõtte ehitamist, siis praegu peab seitse lepingupartnerit läbirääkimisi ehitajaga kas juba ehituse alustamiseks või projekteerimiseks ning nii mõnigi hakkab kindlasti sellel aastal ehitama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785