Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulberg ehitab Narva eliitkortermaja

Foto: Raul Mee
Narvas pole Eesti iseseisvusaastate jooksul ehitatud mitte ühtegi uut korruselamut, samas kui teiste suuremate linnade keskustesse on neid rajatud hulgaliselt. Aivar Tuulberg otsustas kätt proovida, kirjutas Põhjarannik.

Pärast aastatepikkusi arvukaid katseid müüs Narva 2016. aasta suvel lõpuks 331 150 euro eest Raudsilla tänaval asuva endise kooli krundi, kust avaneb uhke vaade piirijõele ja kahele selle kallastel asuvale kindlusele. Krundi ostis Tartu firma AS Vallikraavi Kinnisvara, kes kohustus investeerima sellesse piiri ääres asuvasse maasse kuue aasta jooksul etapiviisi 3,11 miljonit eurot. Ostu-müügilepingus on projekti eesmärgina kirjas korruselamu ehitus.

Vallikraavi Kinnisvara kaasomanik on ehitusfirma Rand & Tuulberg kaasomanik Aivar Tuulberg. Sel nädalal rääkis ta Põhjarannikule, et juba lammutatud koolimaja krundil käib detailplaneering, ent see on keeruline ja võtab palju aega. "Seal asub kalda piiranguvöönd ning seetõttu on tarvis palju kooskõlastusi. Tavaliselt kestab keerulises asukohas krundi detailplaneering kolm aastat," selgitas Tuulberg ning lisas, et veel paar aastat võib kuluda paberite vormistamisele. Tema sõnul peaks ehituse tulemusel valmima keskmisesse hinnaklassi kuuluv eliitmaja.

Narva kinnisvaraturul valitseb anomaalia, mida on raske mõista, nentis Tuulberg, kes on ise pärit Kohtla-Järvelt. "Näiteks Narvas on ligikaudu 60 000 elanikku, ent pärast Nõukogude Liidu lagunemist pole seal ehitatud mitte ühtegi korruselamut; Pärnus on elanikke 40 000, kuid korruselamuid on seal rajatud juba ei tea kui palju."

Tuulbergi sõnul on Narvas selliste teerajajate ja nende kogemuste puudumise tõttu ka ehituseks vajaliku kapitali saamine küsitav. "Mitte ükski pank ei tule meile siin appi, me peame ise selle ehitusega hakkama saama. Seepärast on meile oluline teha kõike etapiviisi ja olukorda jälgida," rääkis ta Põhjarannikule.

Loe lähemalt Põhjarannikust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785