Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon hakkas vastu võtma e-arveid

Foto: Pixabay
Ehitusettevõte Nordecon alustas e-arvete vastu võtmist. Eestis kasvav masintöödeldavate e-arvete saatmine saab suurema hoo sisse siis, kui avalik sektor hakkab vastu võtma vaid e-arveid.

Masintöödeldavaid e-arveid võtab ettevõte vastu koos finantstehnoloogia lahendusi pakkuva ettevõttega Fitek. Arvete vahetus toimub ettevõtete majandustarkvarade vahel ilma paberarve ja pdf-faili vajaduseta.

“Läksime üle e-arvete vastuvõtule, et vähendada inimeste poolt tehtavat mehaanilist arvete sisestamise tööd. Tõstame seeläbi efektiivsust ning majanduslikku kasu. Hindasime möödunud perioodide põhjal, et 30% meie ostuarvete mahust esitavad ettevõtted, mis on võimelised väljastama e-arvet. Kuu jooksul saame enam kui 30 eri hankijalt kokku umbes 400 e-ostuarvet,” ütles Mart Moldau, Nordeconi IT-juht.

“E-arveldus on Eestis kasvuteel ja kasvab veelgi, kui riigiorganisatsioonid muudavad oma hankijatele e-arvete saatmise kohustuslikuks. Kui avalik sektor e-arvelduse käima tõmbab, tuleb erasektor hooga järele," ütles Indrek Allas, Fiteki äriüksuse juht.

Allase sõnul võib e-arvete kasutuselevõtt mõnevõrra takerduda majandus- või raamatupidamistarkvara võimekuse taha importida e-arve formaati. Selle küsimuse lahendavad arveoperaatorid.

Mart Moldau kinnitust mööda oli Nordeconi e-arvete vastuvõtule üleminek sujuv. “Saime hakkama peaaegu ühe kuuga. Pigem tegelesime tavapäraste tarkvaraarenduse teemade ja mõnede organisatsiooniliste küsimustega. Mingit selgitamist saatjatele me ei ole teinud. Meieni jõuavad e-arved neilt, kes on samuti Fiteki kliendid või on teada saanud meie e-arve võimekusest läbi äriregistris oleva vastava tunnuse,” selgitab Moldau.

Ettevõtete täielikule e-arveldusele üleminek sõltub Mart Moldau sõnul kokku lepitud standarditest. “Tänane e-arve standard ja e-arve operaatorite vaheline roamingteenus on mõeldud ainult arvete vahetamiseks ja ei toeta muude dokumentide sidumist arvega. Ehituses on probleemiks, et üldjuhul käib arve juurde tööde üleandmise-vastuvõtu akt, logistikavaldkonnas saatelehed. Kui oleks standard, mis seda kõike toetaks, oleks palju rohkem e-arveldamisest huvitatud ettevõtteid,” räägib Moldau.

Enne partneri valikut kohtus Nordecon kõigi Eesti suuremate e-arve operaatoritega. Mart Moldau sõnul oli Fiteki meeskonnal enim tahtmist Nordeconi soovide ja mõtetega kaasa minna.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785