10. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäele kavandatakse tööstus- ja ärilinnakut

Tähesaju City Lasnamäel.
Foto: Wikipedia
Tallinna linnavalitsus kehtestas Tähesaju kvartali detailplaneeringu, mis võimaldab neljaks kvartaliks jagatud alale tööstuspargi rajada.

Tähesaju kvartali detailplaneeringuga määratakse 12,57 ha suurusele maa-alale ehitusõigus kokku maksimaalselt 27 kuni viie maapealse ja kahe maa-aluse korrusega äri- ja/või tootmishoone ehitamiseks.

Planeeritud ala asub Lasnamäe linnaosas Tondiraba asumis Laagna tee ja Varraku tänava vahelisel alal. Tähesaju kvartali detailplaneeringu koostas RAAM Arhitektid AI OÜ.

Detailplaneering on kooskõlas Lasnamäe elamualade üldplaneeringuga, mille kohaselt on detailplaneeringu ala juhtotstarve tootmis- ja laondusettevõtete kõrvalfunktsiooniga ettevõtlusala. Planeeringualal võivad paikneda vaba aja veetmise, kaubandus-, äri-, teenindus-, büroo- ja toitlustusettevõtted ja asutused, parklad, haljasalad, rekreatsioonialad, kõrvalotstarbena keskkonda mittehäiriv väiketootmine ja laondus.

Detailplaneeringu koostamine algatati 5. novembril 2014 ning 1.-9. detsembrini sai Lasnamäe Linnaosa Valitsuses detailplaneeringu eskiislahendusega tutvuda. Detailplaneering võeti vastu Tallinna Linnavalitsuse 30. juuni 2017 korraldusega ning oli 10.–24. augustini avalikul väljapanekul. Avaliku väljapaneku kestel planeeringulahenduse kohta ettepanekuid ega vastuväiteid ei esitatud.

Planeeringuala arendamisest huvitatud Tähesaju City OÜ ja OÜ Laagna Arendus on võtnud 16. juunil 2017 sõlmitud halduslepinguga kohustuse tagada detailplaneeringukohase avalikult kasutatavate teede (st sõidu, kõnni- ja kergliiklustee), üldkasutatava haljastuse, välisvalgustuse ja sademeveekanalisatsiooni väljaehitamine etapiliselt vastavalt kokkulepitud tähtaegadele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785