5. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnituslahendite arendaja ITW Construction Products aitab eksporti tõusuteel hoida

Foto: ITW
Eesti väliskaubanduse kasvu võtmesõnaks on puidutööstus, mille eksport on jõudnud ajaloo kõrgeimale tasemele. Ent selleks, et luua kvaliteetseid puidutooteid ning olla kõrgelt hinnatud nii puidu- kui ka ehitussektoris, on oluline koostöö erinevate osapoolte vahel. Üheks ettevõtteks, kes Eesti firmasid aitab, on ehituslikke kinnituslahendusi arendav ITW Construction Products.

„Puidutööstus koos puitmaja- ja mööblitööstusega moodustab Eesti kaupade koguekspordi arvestuses peaaegu viiendiku. Väga suure kasvu on läbi teinud just Eesti majatehaste tootmine ning ehitussektor, mis näitab, et meie toodangu kvaliteet on tõusnud Euroopa paremikku,“ ütleb puidu, betooni ja terase kinnitusvahenditele spetsialiseerunud ITW Construction Products OÜ Baltikumi müügijuht Henry Tartes. 

Eesti suured majatootjad on ITW koostööpartnerid olnud juba pikki aastaid, hinnates kõrgelt üle 100 aasta tegutsenud kontserni kogemusi ja toodete innovatiivsust, lihtsust ning kvaliteeti. „Meie ettevõtjad teevad oma otsuseid targalt, mitte aga odava hinna põhjal. Hoonete ehitamise juures on väga olulised nende kinnitusvahendid ning tööriistad, millega ehitustöid tehakse. Tänu erinevate osapoolte suurepärasele sünergiale ja koostööle ongi Eesti majatootmise kvaliteedimärk nii kõrgel,“ nendib Tartes. Rahvusvaheline Illinois Tool Works (ITW) kontsern on omas valdkonnas üks juhtivaid profitööriistade ja kinnitusvahendite tootjaid maailmas. Kontserni kuuluva ITW Construction Products eesmärgiks on välja töötada erinevaid ehituslikke kinnituslahendusi ning aidata läbi selle oma partneritel, sealhulgas Eesti majatehastel ning ehitusettevõtetel pakkuda parimat kvaliteeti.Meie tooteportfellis on täna pakkuda sertifikaatidega kinnitusvahendeid ja profitööriistu enamike valdkonna ehitusettevõtetele. Need tooted paistavad silma oma innovaatika ja ergonoomilisusega, näiteks oli ITW esimene maailmas, kes töötas välja impulsstehnoloogia. See tähendab gaasiga töötavaid naeluteid, mis gaasi lõhkemise jõul lasevad naela, kruvinaela puidu, betooni või raua sisse,“ toob Tartes näite. Juhtmevaba impulssnaeluti on ideaalne näiteks teraskarkasside, krohvivõrkude, siinide, kaabli- ja torukandurite kinnitamiseks ning montaažilindi paigaldamiseks ventilatsioonikanalite kanduritele. Parimad kinnitusvahendid ka betoonile Tartese sõnul ei saa ehitusalases kvaliteedis järele anda. Kinnituslahendused moodustavad kogu ehitise maksumusest võib-olla protsendi või poolteist, kuid nende kvaliteet omab äärmiselt suurt tähtsust kogu hoone elueas ning vastupidavuses. „Samuti on oluline, et kvaliteetsete tööriistadega ei saavutata mitte ainult parimat tulemust, vaid ka hoitakse oluliselt kokku kallist tööaega. Eesti ettevõtjad on sellest aru saanud, et innovaatilised ja ergonoomilised tööriistad säästavad otseselt aega ja raha,“ ütleb Tartes. Loe lähemalt: www.itwconstruction.ee

Lisaks on ITW välja töötanud ja patentinud uue tehnoloogia, mis tagab naelutite töökindluse ka väga karmides tingimustes kuni -15 C temperatuuri juures. Nüüd on võimalik tõhusa, vaid 3,8 kg kaaluva naeluti abil kinnitada terrassid, välisvoodrilauad, katuselaudis ja muud puitkonstruktsioonid talvel ja suures külmas. Uus liitiumaku võimaldab kuni 7500 lasku ühe täislaadimisega.Paslode PPN50Ci ankrunaelutiga saab kinnitada ehitusnurki, talakingi ja montaažiplaate ühe lasuga puidu külge. Hard’n SafeTM täiskarastatud naelad muudavad töö ohutuks. Tööriist on valmistatud just põhjamaisteks oludeks, töötades suurepäraselt ka kõva pakasega.

Puitmajade kõrval on Eesti taas tõusuteel ka betoonehitised, millele on samuti pakkuda erinevaid Spiti kinnitusvahendeid. Näiteks Spit Pulsa 800 naelutiga on võimalik lasta 15-40 mm pikki naelu puitu, metalli ja betooni. Samuti on see hea tööriist neile, kes tegelevad elektrimontaaži, sanitaartehnika ja hüdroisolatsioonitöödega, sest võimaldab kasutada palju erinevaid kinnitusvahendeid.

ITW kontserni kuulub 84 divisjoni 57 riigist ning üle 48 000 töötajat. Ettevõte ei panusta soodsale hinnale, vaid uudsusele, täislahendusele ning kindlustundele, testides kõik tooteid ülima tähelepanelikkusega. ITW tooted on sertifitseeritud vastavalt kõigile kehtivatele rahvusvahelistele nõudmistele. Eestis on ITW toodang müügil erinevate ehitustarvete kauplustes.ITW-le kuulub üle 19 000 patendi ning ettevõtte tootearendusosakond panustab pidevalt uute toodete väljatöötamisse. Lisaks kinnitustarvikutele pakub ettevõte kõrgeima kvaliteediga tööriistu professionaalidele: elektri- ja akutööriistad, suruõhutööriistad, gaaslahendusega impulsstööriistad ning padrunite peal töötavad montaažitööriistad betooni ja raua sisse naelte laskmiseks. Samuti pakub ITW Construction Products tööstuste tootmisliinidele automatiseeritud naelutus- ja klammerdusportaale.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785