Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 16. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimaks puitehitiseks kuulutati puidufirma büroohoone

Foto: EMPL
Eile kuulutati puitarhitektuuri konverentsil "Puit — homse elukeskkonna võti" pidulikul auhinnagalal välja aasta parimad puitehitised. Aasta Puitehitise auhinnaga pärjati Rasmus Reinolti ja Ivo-Martin Veelma (Arhitektuuribüroo Lokomotiiv) loodud Tartumaal Reolas asuv Raitwoodi olme-büroohoone.

Raitwoodi hoone ehitajaks oli  Ehitusfirma Rand&Tuulberg. Hoone sümboliseerib puitehituse kui jätkusuutliku ehitusviisi ideed, renoveerides puitkarkassil vana hoonemahu ning lisades selle juurde nutika konstruktsioonilahendusega kaasaegse kahekorruselise büroomahu. 

Arcwoodi liimpuidu eriauhind läks Tartu Lõunakeskuse 10. etapile (Arhitektuuribüroo Peil, ehitajad Ehitustrust ja KRC ehitus), kus valmis keskuse uus osa kinokeskuse ja hotelliga ning neid vana osaga ühendav galerii ja aatrium. 

Raitwoodi fassaadiauhinna sai Kadarik Tüür Arhitektide loodud lehiselaudisega kaetud eramu Nõmmel looduskaunis kohas Aate tänaval. 

Rahva lemmikuks kuulutati Järvamaal asuv Huuksi mõisapargi müürimaja - romantilisse parki taaskasutatud puidust ehitatud eramu, mida pererahvas suveköögina ja puhke- ning mängumajana kasutab.Žürii tõstis esile veel kolm ehitist: Barruse kontori Võrumaal (Karmo Tõra, ROK-Projekt), Eisma sadama abihoone Sipelgakuuri juurdeehituse (Indrek Allmann, Arhitektuuribüroo Pluss) Lääne-Virumaal ja Tulivee rannarestorani (Ralf Tamm, Realarhitektid) Ida-Virumaal Liimala külas.Aasta Puitehitise konkurss toimus juba 15. korda. Konkursi eesmärgiks on tõsta esile uusi puitehitisi, mille puhul on puitu oskuslikult kasutatud konstruktsioonis, välis- või siseviimistluses parimal võimalikul viisil arhitektuurses, tehnilises ja ehituslikus mõttes.Võistluse žüriisse kuulusid Peeter Loo (KAMP arhitektid, Eesti Arhitektide Liidu liige), Tomomi Hayashi (HGA arhitektuuribüroo, Aasta Puitehitis 2016 eriauhinna võitja, Tallinna Tehnikakõrgkooli arhitektuuriinstituut), Karin Paulus (Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu liige), Elmar-Jaan Just (Eesti Ehitusinseneride Liidu liige, Tallinna Tehnikaülikool), Andres Madalik (Merko Ehitus Eesti põhjamaade suuna juht) ja Henrik Välja (Puuinfo/Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785