Ehitaja garantii aitas Aura Keskusel säästa aastaga üle 70 000 euro

Aasta tagasi tehtud tehnosüsteemide renoveerimine aitas Tartu Aura veekeskusel kokku hoida nii soojus- kui elektrienergia kuludelt.

Eelmisel suvel tehtud renoveerimise käigus ehitas AU Energiateenus ümber Aura keskuse ventilatsioonisüsteemi ning paigaldas heitvee soojustagastussüsteemi. Viimane võimaldab taaskasutada duðiruumides ja basseini filtrite pesule kulunud sooja vee energia.

Eesmärk oli soojusenergia kuludelt aastas kokku hoida minimaalselt 57000 eurot, kuid esimese aastaga saavutati 61700 eurone sääst. Sellega täideti minimaalsest eesmärgist 108 % ning planeeritud eesmärgist 103 %. Lisaks püstitatud soojusenergia kokkuhoiule, saavutati ka täiendav kokkuhoid 9600 eurot elektrikulude vähenemiselt. 

Eesmärke täitva ja neid isegi ületava säästu tagas tehnosüsteemide ehitaja poolne tulemuse garanteerimine. Selline skeem on alternatiiviks tavapärasele ehitusprotsessile, mille korral ehitaja saab tasu pärast objekti valmimist, selgitab AU Energiateenus ettevõtte blogis.

Tasudes töövõtjale hoopis pärast soovitud tulemuste saavutamist, muutub ehitustöö energiateenuseks, mille korral partnerettevõte peab ka seadmete ekspluatatsiooni jooksul energiatõhususe nimel vaeva nägema. Seda aitab teha tehnosüsteemide töö järelseire ning energiakulude pidev monitoorimine. Energiakulude monitoorimissüsteemi abil on võimalik operatiivselt reageerida nii riketele kui ka tarbimisanomaaliatele ja seeläbi energiakulud kontrolli all hoida.

Loe rohkem SIIT.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed