6. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eventus: võtmeroll on töö ärategemisel

2016. aastal valminud Pärnu Rannastaadion
Foto: Pärnu Rannastaadion
Ehituse peatöövõtu ja projektijuhtimisega tegeleva Eventus Ehituse möödunud aasta majandusaruandes seisab, et projektide arvukusest tulenevalt kujunes 2016. aasta ettevõtte ajaloo tegusaimaks. „Igapäevase tegevuse võtmeroll on töö leidmise poolelt läinud üle töö ärategemisele poolele,“ ütleb Eventus Ehituse juhatuse liige Lauri Kaska.

Äripäeva ehitusettevõtete TOPi võitjate autasustamine toimub 28. novembril Kultuurikatlas Eesti Ehituskonverentsil.

Pane ennast kirja SIIN.

Suuremaid vigu suudeti vältida ning uute kogemuste omandamise seisukohalt oli tegu keskmist ületava aastaga. Käesolev aasta on veel tegusam.

Möödunud aastal paranesid ka enamus ettevõtte finantsnäitajatest, sealhulgas tõusis oluliselt kasumimarginaal. Suuremateks valminud projektideks olid Mustamäe kaubanduskeskus ja Pärnu Rannastaadion, millest viimane pälvis Eesti Arhitektide Liidu aastapreemia, võitis konkursi "Pärnu aasta tegu 2016" ja sai Eesti Olümpiakomitee tunnustatud spordirajatise märgi.

Tulemused vastasid pingutusele

Ta lisab, et  majandustulemused olid peaaegu vastavuses selle taga olnud pingutustega. Ehkki mõni asi oleks võinud ka lihtsamini juhtuda.

Kaska sõnul on selle aasta tegevust puudutavatest märksõnadest rääkides nad alltöövõtu suunal kogenud varasemast enam äraütlemisi ja ärakukkumisi, mis on enamasti tingitud tööjõu nappusest ja heitlikkusest. Või vahel ka oma võimete ülehindamisest uues turusituatsioonis. „Seetõttu on tulnud meil peatöövõtjana oluliselt rohkem liigutusi teha, et täita enda lubadusi kliendi ees. Õnneks on endiselt tegijaid, kelle peale olulisel hetkel loota saame,“ kirjeldab Kaska. 

Et konkurentsis püsida, püütakse pidevalt areneda. „Proovime  pidevalt õppida ja tehtud vigadest midagi loogilist järeldada. Väärtustame sisest infovahetust ja üksteise toetamist,“ kiidab Kaska, et neil on tugev meeskond ja usaldusväärsed kliendid ning sellise olukorra säilitamine on ettevõtte peamiseks eesmärgiks.

Loe pikemalt 15. novembril ilmuvast erilehest Ehitus.

Autor: Urve Kask, kaasautor

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785