Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 3. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Baltica sõiduautode pealelaadimisjaama teeb Eesti Raudtee

Foto: Raul Mee
Rail Baltic Estonia OÜ sõlmis hankelepingu Eesti Raudteega leidmaks sobiv asukoht ja tehniline lahendus Rail Baltica sõiduautode pealelaadimisjaamale Eestis.

„Hankele laekus üks pakkumine, mille tegid ühispakkujatena AS Eesti Raudtee ja OÜ Skepast & Puhkim, kelle ülesandeks on sõlmitud lepingu kohaselt leida uudse transpordivõimaluse tehniline lahendus ning sobivaim asukoht,“ sõnas Rail Baltic Estonia OÜ juht Indrek Orav. 

Sõiduautode pealelaadimisjaam peab hanke kirjelduse kohaselt jääma Ülemiste reisiterminali vahetusse lähedusse, kuid välistatud pole ka selle paigutamine mõnda teise asukohta, eeldusel, et alternatiiv on terviklahendusena samaväärne või parem.

Hanke võitnud AS Eesti Raudtee ning OÜ Skepast & Puhkim konsortsium peab töö teostama hiljemalt 2018. aasta veebruari lõpuks. Hanke maksumuseks on 62200 eurot, millele lisandub käibemaks.

Sõiduautode transportimine raudteel on mujal Euroopas populaarne viis kombineerida auto ja rongiga reisimine, kuid samal ajal kasutatakse seda võimalust näiteks ka rendiautode linnadevaheliseks transpordiks.

Eesti ja kogu Baltikumi kontekstis uudse lahenduse analüüs nõuab, et lisaks asukohale selgitaks töövõtja milliseid teenuseid pakutakse ja milliseid erinevaid funktsionaalsusi täidavad Põhjamere-Balti transpordikoridorile jäävad sõiduautode peale- ja mahalaadimisjaamad.

Täiendavalt oodatakse töövõtjalt analüüsi selle kohta, kas tehniliselt on võimalik pakkuda analoogset teenust ka 1520 mm raudteel opereerivatele rongioperaatoritele ja sellele vastavaid tehnilisi lahendusi. See võimaldaks lisaks Rail Baltica trassile pakkuda teenust ka teistel suundadel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785