Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupp sai 130 miljoni dollarise tellimuse Suurbritanniast

ABB tootmine Jüris.
Foto: Raul Mee
ABB Grupp sai 130 miljoni dollarise tellimuse Suurbritanniast ettevõttelt EDF Energy elektriülekande infrastruktuuri rajamiseks Hinkley Point C tuumaelektrijaamale Somersetis. Suurbritannia esimene uue põlvkonna tuumaelektrijaam hakkab tootma 2025. aastast 7% riigi elektrist.

„Hinkley Point C tuumajaama elektriülekande infrastruktuuri rajamine on suurepärane võimalus ABB ülemaailmse kogemuse rakendamiseks suurte, keerukate ja aeganõudvate projektide teostamisel,“ ütles ABB elektrivõrkude divisjoni president Claudio Facchin. „See projekt tugevdab veelgi ABB laia portfelli ja projektijuhtimisvõimekust klientidele suurema väärtuse pakkumisel ning tugevama, nutikama ja keskkonnasäästlikuma tehnoloogia võimaldamisel.“

Vastavalt lepingule teostab ABB elektriülekande infrastruktuuri projekteerimise, tarnimise ja paigaldamise, sealhulgas kahe alajaama tarne, mis hakkavad edastama Hinkley Point C toodetud elektrienergiat 3200 megavati mahus riigi elektrivõrku. Elektrijaam suudab varustada elektrienergiaga ligikaudu 6 miljonit Suurbritannia majapidamist.

Lepingu osana tarnib ABB kuus 700-megavolt-amprist trafot, kuus transformaatorit, 400-kilovoldise gaasiisolatsiooniga jaotusseadme, juhtimis- ja MicroScada-süsteemid ning mitmesuguseid ülekandeseadmeid.

Projekti käigus luuakse ligikaudu 25 000 uut töö- ja 1000 praktikakohta ning see on juba hetkel üks Euroopa suuremaid ehitusobjekte. Somerseti objektil töötab täna umbes 2000 inimest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785