Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RB RAIL läheb üle elektroonilisele hankesüsteemile

Foto: Rail Baltic
Seoses muudatustega Läti riigihankeseaduses töötleb RB RAIL AS edaspidi kõiki Rail Baltica hankepakkumisi tasuta elektroonilises infosüsteemis ja selle e-pakkumiste allsüsteemis. Elektrooniline hankesüsteem (e-hankesüsteem) on alternatiiv varasemale taotluste ja pakkumiste esitamise süsteemile, mis asendab täielikult paberipõhise pakkumiste esitamise süsteemi.

Vastavalt artiklile 39 ja Läti Vabariigi riigihankeseaduse üleminekusätetele peavad kõik Lätis registreeritud hankijad, sh RB RAIL AS, alates 1. oktoobrist 2017 tagama riigihangete taotluste ja pakkumiste elektroonilise esitamise juhul, kui hanke lepinguline väärtus on kaupade ja teenuste puhul 135 000 eurot või rohkem ja ehituspakkumiste puhul 5 225 000 eurot või rohkem.

RB RAIL AS kutsub oma võimalikke tarnijaid end e-hankesüsteemis registreerima, et saada juurdepääs e-pakkumiste allsüsteemile ning osaleda praegustes ja tulevastes hangetes. E-hankesüsteemi e-pakkumiste allsüsteemi kasutamiseks peavad kõik mitteregistreeritud kasutajad end e-hankesüsteemis registreerima ning looma kasutajaõigused, et e-pakkumiste allsüsteemi administreerida.

E-hankesüsteem on kasulik kõigile osapooltele, kuna see aitab vähendada nii halduskoormust kui ka menetlemisega seotud kulusid. Samuti aitab süsteem vähendada hankemenetlustele kuluvat aega ning tagab suurema läbipaistvuse. Uus hankesüsteem on osa Läti püüdlustest hea valitsemistava ja e-teenuste edendamiseks. 

Et end e-hankesüsteemis registreerida, peab tarnija piirkondliku arengu ametile esitama e-hankesüsteemi kasutaja täidetud registreerimisvorm (allkirjastatud tarnija volitatud esindaja poolt) ja volituse kasutaja nimel e-pakkumiste süsteemi hallata (allkirjastatud tarnija volitatud esindaja ja volitatava administraatori poolt, st volituse peavad kinnitama kaks isikut).

Vajalikud taotlusvormid on saadaval veebilehel www.railbaltica.org inglise keeles. 

Registreerimisdokumentide kättesaamisel registreerib piirkondliku arengu amet organisatsiooni e-hankesüsteemi liikmena ning loob kasutajakonto koos tarnija administraatori rolliga.

             

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785