20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab Vilde ja Akadeemia teede ühendustee rekonstrueerimine

Foto: Raul Mee
Tallinna Kommunaalameti tellimusel alustab TREF Nord AS esmaspäeval, 23. oktoobril, Vilde tee 121e ja Akadeemia tee 50a vahelise ühendustee rekonstrueerimistööde esimese etapi ehitustöödega.

Esimeses etapis teostatakse aadressil Akadeemia tee 30a paiknevat staadioni ümbritseva tänava taastusremonttööd ning Akadeemia tee 50a ühendusteel tehnovõrkude rajamine.

Rekonstrueerimistööde eesmärgiks on kvartalisisese tee asfaltkatte uuendamine, jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimaluste parandamine, piirkonna parkimisvõimaluste parandamine ning sajuveekanalisatsiooni rajamine.

Kvartalisisestele põhitänavatele rajatakse 5,5 m laiune asfaltkattega sõidutee ning 3m laiune kergliiklustee. Aadressil Akadeemia tee 30a paiknevat staadioni ümbritsevale kõrvaltänavale rajatakse 4m laiune asfaltkattega sõidutee. Vilde tee ja Vilde tee 121b vahelises piirkonnas rajatakse kokku 59 parkimiskohta. Liikluse rahustamiseks rajatakse tänavatele tõstetud ristmikud ning künnised. Vaegnägijate liikumisvõimaluste parandamiseks paigaldatakse ülekäiguradadele reljeefsed kõnniteeplaadid ning rajatakse ülekäiguradade erivalgustus. Lisaks rajatakse tänavale LED tehnoloogial töötav tänavavalgustus.

Teise etapi ehitustöödega alustatakse 2018. aasta kevadel ning tööd lõpetatakse hiljemalt mai lõpuks.

Vilde tee 121e ja Akadeemia tee 50a vahelise ühendustee rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni  koostas Infragate Eesti AS. Ehitustööde lepinguline maksumus on ca 720 000€.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785