Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaamas lõppesid öised ehitustööd

Foto: Andras Kralla
Kaks aastat kestnud ehitustegevus Tallinna Lennujaama lennuliiklusalal on jõudnud lõpusirgele ning lõppenud on öised ehitustegevusest tulenevad lennuraja sulgemised. Alates tänasest on Tallinna Lennujaamas kasutusel kaasaegne ja keskkonnasäästlik lennuvälja tuledesüsteem, mis tagab pilootidele parema nähtavuse halbade ilmastikutingimuste korral ning suurendab lendude regulaarsust.

24. oktoobril toimub Taristuehituse konverents 2017. Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

34 miljonit eurot maksnud ehitustööde käigus rekonstrueeriti olemasoleva lennuraja 20 aasta vanune kattekonstruktsioon, pikendati lennurada 3480 meetrini ning parandati ruleerimisteede ja õhusõidukite perroonialade süsteemi. Arendusprojekti eesmärgiks oli tõsta Tallinna Lennujaama lennuohutuse taset, tõhustada lennujaama keskkonnasäästlikku ja efektiivset käitamist ning leevendada lennujaama infrastruktuuri ebasoodsat mõju ümbritsevale keskkonnale läbi lennujaama keskkonnaseisundi parendamise.

Keskkonnaseisundi parendamiseks rajati lennuvälja idasuunale täiendav õhusõidukite jäätõrje ala, ehitati välja keskkonnanõuetele vastavad lumesulamisplatsid, rajati lumesulamisvete ärajuhtimis- ja monitooringusüsteemid ning ehitati nõuetekohane mootorite testimise ala.

Ehitustöid teostas peatöövõtjana Lemminkäinen Eesti AS ning ehituse maksumusest pool kaetakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest.

Möödunud aastal kehtisid öised lennuliikluspiirangud 2. maist 16. novembrini, tänavu oli lennurada öösiti suletud viiel ööl nädalas alates 4. aprillist kuni oktoobri alguseni.

Tallinna Lennujaama käitusdirektori Einari Bambuse sõnul ei mõjutanud suuremahulised lennuliiklusala ehitustööd plaanilist lennuliiklust märkimisväärselt. „Lennuraja öine sulgemine mõjutas kahe aasta jooksul kokku 10 lendu, kuid sama perioodi jooksul toimus lennuoperatsioone üle 24 tuhande,“ märkis Bambus. „Täname reisijaid mõistva suhtumise eest ning vabandame nende ees, kelle reisimist ehitustegevus mõjutas,“ lisas Bambus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785