Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõle spordikeskus avas uksed

Foto: Nordlin Ehitus
Eile avati Põhja-Tallinnas multifunktsionaalne Sõle spordikeskus. Nordlin Ehituse ja Astlanda Ehituse koostööna valminud spordikeskuses on nii pallimängude saal, vehklemissaal, ujula, võitluskunstide saal kui ka jõusaal.

Projekti arhitektid on arhitektuuribüroost Kadarik ja Tüür Arhitektid OÜ. Ehitaja leidmiseks korraldatud riigihanke võitis 6,8 miljoni euroga Nordlin Ehitus OÜ ja Astlanda Ehitus OÜ ühispakkumine. Koos sisustusega läks spordikompleks maksma 8,5 miljonit eurot.

Väljakute mõõtmed on sellised, et mängida saab kõiki populaarseid pallimänge, eeskätt  korvpalli ja võrkpalli, aga ka saalihokit. Tähtsateks võistlusteks saab väljaku äärde paigutada ka 133 kohaga tribüüni. Avatavas spordikeskuses saavad eraldi saali vehklejad, kus on üheksa spetsiaalkattega rada.

Keskuse ujulas on kaheksa 25-meetrist rada ja pealtvaatajatele 200 kohaga tribüün. Ujula juurde kuulub suur lastebassein, mis sobib hästi ujumise õpetamiseks ja lasteaedade ujumistundideks. Koolide ujumistundidele mõeldes on bassein varustatud ka spetsiaalsete ääretorudega.

Judo ja maadluse saal kaetakse spetsiaalsete mattidega. Kolmandal korrusel on eraldi saal taekwondo ja võitluskunstide jaoks.

Mullu valmis keskuse juures ka täismõõtmetes FIFA Star2 rahvusvahelistele normidele vastav kunstmurukattega jalgpalliväljak, millel on 385 kohaga tribüün. Väljaku saab katta täispuhutava halliga, et treenida igal aastaajal ja iga ilmaga. Vutiväljakule lisanduvad ka välikorvpalliväljak ja välijõusaal.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on Sõle uus spordikeskus üks kolmest kõige olulisemast projektist, mis sel aastal valmib, trammiteede remondi ja Stroomi ranna ning Kopli pargi rekonstrueerimise kõrval. „Päris kindlasti on see paljude põhjatallinlaste jaoks oodatuim sündmus sel sügisel. Eriti ujula avamine. Järgmiseks sarnaseks suur-projektiks saab Põhja-Tallinnasse uue polikliiniku ehitus,“ tõdes Kaljulaid.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785