Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordlin paneb Prantsuse lütseumi spordihoonele nurgakivi

Foto: QP Arhitektid
Prantsuse Lütseumi spordihoone ehitushanke võitis Nordlin Ehitus. Lepingu kohaselt peavad ehitustööd lõpetatud olema 15. augustiks 2018, ehitus läheb maksma 3,3 miljonit eurot.

„Ettevalmistused Prantsuse Lütseumile spordihoone ehitamiseks algasid juba 2007. aastal, kui viidi läbi arhitektuurivõistlus hoonestamise idee saamiseks,“ ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Prantsuse Lütseumi spordihoone arhitektuurse lahenduse autoriks on QP Arhitektid OÜ (Tõnu Laigu, Koit Ojaliiv ja Mari Rass). Võidutöö alusel algatati 2009. aastal detailplaneering ning selle valmimise ja kehtestamise järel asuti spordihoone projekti koostama.

„Paraku jäi valminud projekti realiseerimine mitmeks aastaks ootele,“ tõdes Kõlvart. „Ent 2016. aasta lõpus otsustasime lütseumile spordihoone rajamise projekti taaskäivitada ning planeerisime selleks vajaliku raha tänavusse linnaeelarvesse.“

Spordihoone on kavandatud tühjale krundile Hariduse tänav 3 asuva Lütseumi peahoone kõrvale. Hoone fassaadide kujundus peab olema neutraalne ning materjali ja välisviimistluse poolest mitte varjutama ajaloolist koolihoonet.  Krundile ehitatav spordihoone ühendatakse maa-aluste koridoride abil Lütseumi peamajaga ja Hariduse tn 8 asuva algklasside koolihoonega.

Paralleelselt ehitamisega teostatakse ka projekti korrektuur - esialgset lahendust ei muudeta, küll aga ajakohastatakse tehnovarustuse osa ja vaadatakse üle kasutatavad materjalid, et ehitis vastaks uusimatele nõuetele.

0

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785