Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Capital Mill ehitas Vilniuses asuvale Rimile värve vahetava fassaadi

Leedu turul haaret laiendav Eesti kinnisvaraettevõte Capital Mill taasavas Vilniuse põhjaosas asuva Jeruzalė kaubanduskeskuse, mille alumiiniumlamellid jätavad dekoratiivse mulje värvide vaheldumisest.

Kaubanduskeskuse pindala kasvas seniselt 3200 ruutmeetrilt 5200ni, seal avati 10 uut kauplust ja restorani ning hoone fassaad sai kaasaegse ja pilkupüüdva ilme. Tööd teostati viie kuu jooksul.

Tänu 3,5 miljoni euro suurusele investeeringule sai hüpermarketiks laieneda ankurrentnik Rimi ja lisanduda mitu uut kauplust.

Capital Milli partner Marko Kull toonitas, et rekonstrueerimisprotsessi kaaludes plaaniti luua täiesti uus kvaliteet, alustades fassaadist ja tehnilistest struktuuridest ning lõpetades ümbritseva ala maastikukujunduslahendustega.

“Elurajoonides asuvad kaubanduskeskused jäävad tavaliselt investeeringute ja ainulaadsete lahenduste poolest vaeslapse ossa, kuid meie nägemuses pidi Rimi Jeruzalė tegema läbi täieliku ümbersünni, et viia teenuste tase nii rentnike kui lõppklientide jaoks täiesti uuele tasemele,” sõnas Kull.

Rimi Jeruzalė puhul pöörati suurt tähelepanu ka mitteärilistele, kuid olulistele pindadele, mille eesmärgiks on suurendada klientide mugavust: ema ja lapse tuba, laste mänguväljak, mida võivad kasutada mitte ainult kaubanduskeskuse külastajad, vaid ka ümbruskonna elanikud, valgustus, turvalised ülekäigud, elektriautode laadimisjaama paigaldamine.

Capital Mill Leedu juht Irmantas Degutis lisas, et kaubanduskeskus kohandati sobivaks ka puuetega inimeste vajadustele.

Uudse kontseptsiooniga fassaad

Ettevõtte Projektų rengimo centras arhitekti Lina Šantaraitė sõnul on hoone kõige pilkupüüdvamaks lahenduseks täiesti uuel kontseptsioonil põhinev fassaad, mis on ainulaadne mitte ainult innovatiivsuse vaid ka värvidemängu poolest.

Fassaadikujunduseks on valitud mittestandardne lahendus – hoone vaatamisel erinevatest asukohtadest jätavad alumiiniumlamellid dekoratiivse mulje värvide vaheldumisest.

“Elurajoonidesse ehitatud kaubanduskeskused näevad tavaliselt välja üsna üheülbalised ja igavad, kontseptuaalseid lahendusi kasutatakse harva. Ostjate ja külastajate arvu arvestades on Rimi Jeruzalė alati vastanud suuremate supermarketite käibele. Keskus on olnud eriti populaarne ümbruskonna linnaosade elanike ja möödasõitjate hulgas. Sellepärast otsustasimegi renoveerimise käigus muuta selle kaubanduspinnaks, mida võiks linna põhjaosas pidada eksklusiivseks,” märkis arhitekt Šantaraitė.

Capital Mill on Balti riikidesse investeerinud 350 miljonit eurot, millest ühe neljandiku Leedus asuvatesse projektidesse. Ärihoone Navigator Tallinnas, mis esimese ärihoonena Baltimaades pälvis säästliku elektritarbimise sertifikaadi LEED Gold, on üks Capital Milli suurimatest ja eksklusiivsematest projektidest Balti riikides. Teist Capital Milli poolt Tallinnas arendatud büroohoonet Explorer loetakse üheks Balti riikide moodsaimaks hooneks.

2008. aasta alguses asutatud Capital Mill investeerib kommertskinnisvaraprojektidesse Eestis, Lätis ja Leedus.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785