19. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa kliimainsener: hea arhitektuur võrdub ilu pluss funktsionaalsus ja jätkusuutlikkus

Foto: Artun
Tahtes muuta ehitatud keskkonda, tuleb muuta uuringute, disaini ja inimeste kaasamise etappe. Jätkusuutlikud hooned ei pea olema koledad, need on lihtsalt kehvade arhitektide töö, usub Saksa kliimainsener ja Müncheni Tehnikaülikooli professor Thomas Auer.

Stuttgardi ülikooli lõpetanud Thomas Auer alustas oma karjääri kliimaküsimustele keskendunud inseneriettevõttes Transsolar 1994. aastal. Tema väljapaistev insenerivõimekus ja juhtimisoskused tõid ta aastal 2000 ettevõtte juhtkonda. Tuginedes põhjalikele teadmistele integreeritud ehitussüsteemidest ja hoonete energiatõhususest, on Auer arendanud energia- ja ehitusteenuste kontseptsioone projektidele üle terve maailma ning pälvinud tunnustust nende uuendusliku disaini ja energiatõhususe eest. Tema väljatöötatud kontseptsioonid on maailma tipparhitektide loomingulise käekirja tähtis osa. Auer on osalenud paljudes rahvusvahelistes disainiprojektides ja -võistlustel koostöös maailma tuntud arhitektidega.

Thomas Auer on andnud külalisõppejõuna aastail 2001–2008 loenguid Yale’i Ülikoolis Ameerika Ühendriikides. Ta on õpetanud ka Kasseli Ülikoolis, the École Spéciale d’Architecture’is Pariisis, Sassari Ülikoolis (Universit? degli Studi di Sassari) Itaalias ja Ryersoni Ülikoolis Torontos. Alates 2014. aastast on Thomas Auer Müncheni Tehnikaülikooli professor.

Olulisemad projektid:

KfW pank Frankfurdis

Lycée Charles de Gaulle Damaskuses

Manitoba Hydro büroohoone Winnipegis Kanadas, mida peetakse üheks energiasäästlikumaks kõrghooneks Põhja-Ameerikas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785