Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva tuleb uus kaheksarajaline ujula

Valitsus leppis eelmise nädala kabinetiistungil kokku, et sisekaitseakadeemia Narva kolledži ujulasse ehitatakse neli rada rohkem kui esialgu planeeritud. Nii saab Narva moodsa kaheksarajalise ujula, mis on esimene selline terves regioonis.

Siseminister Andres Anvelti sõnul on otsuse taga praktiline kaalutlus. “Lisaradu on vaja, et linnarahval oleks tulevaste politseinike juures rohkelt ruumi nii tervisespordiks kui ka trenni tegemiseks,” selgitas Anvelt.

Sisekaitseakadeemia Narva kolledži rajamise otsustas valitsus tänavu märtsis. Esialgu tegi just Narva linnavalitsus ettepaneku kaheksarajalise ujula ehitamiseks, lubades nelja lisarada ise finantseerida, kuid loobus siiski sellest plaanist. Sellegipoolest otsustas valitsus eraldada SKA Narva kolledži rajamiseks täiendavad 2 miljonit eurot, et linnarahva sportimisvõimalused paraneksid lisaks kolledžisse ehitatavale lasketiirule korraliku ujulaga. 

Sisekaitseakadeemia Narva kolledž ehitatakse Kerese tänavale. Uude kompleksi tulevad õppe- ja tööruumid, treening- ja spordiruumid koos ujulaga ning majutuskohad, mida hakkavad kasutama ka Tartu ülikooli tudengid, kel oli seni ühiselamukohtadega kitsas käes. Tulevikus saab Ida-Virumaale õppele ja praktikale suunata igal aastal kuni 400 kadetti, lisaks kavandatakse tolli- ja piiriõppe moodulite arendamist. Samuti pakub tulevane kolledž suuremahulist täienduskoolitust ja eelkutseõpet. Sisekaitseakadeemia Narva kolledžiga luuakse piirilinna 20 uut töökohta.

Sisekaitseakadeemia Narva kolledži ehitus maksab orienteeruvalt 12,8 miljonit eurot, millele lisanduvad ujula nelja lisaraja ehitamiseks eraldatud 2 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785