Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Monier toetas Tartu Maarja kooli katuse uuendamist

Puhastatud ja värvitud kivikatus.
Foto: Monier OÜ [email protected], www.schiedel.ee
Eesti suurima kivikatuste müüja Monieri toel sai Tartu Maarja kooli katus uue õppeaasta alguses värske väljanägemise.

Maarja kooli direktori Jaanus Rooba sõnul rajati kivikatus koolile juba eelmisel sajandil aastal 1994 ning 2009. aastal sai viimati tehtud parandustöid. “Kuna meie maja asub puude all, oli katusele tekkinud korralik samblakiht, mille edasise tekke takistamiseks sai otsustatud kivikatus pärast puhastamist uuesti üle värvida,” rääkis Rooba. 

“Koolipere on tehtud tööga väga rahul, sest katus näeb nüüd välja nagu täiesti uus.” Monieri müügi- ja turundusjuhi Marko Tammesti andmetel kulus Tartu Maarja kooli kivikatuse värskendamiseks 70 liitrit puhastusvahendit ja umbes 250 liitrit kvaliteetset Soomes toodetud katusevärvi, millest viimase sai kool kingitusena.

“Esmalt puhastati 600-ruutmeetrine kivikatus samblast ning seejärel said kivid uued värvikihi, mis hoiab katuse välisilme värskena vähemalt 10 aastat,” lausus Tammest. “Katusele kasvav sammal iseenesest katusekive kuidagi ei kahjusta, vaid pigem näitab hoone väärikust, kuid maja fassaadi ning akende-uste uuendamise järel vajab värskendamist ka hoone viienda fassaadina tuntud katus, et tagada terviklik kena väljanägemine kogu majale. Värvimine täidab pindmised poorid, tänu millele on samblal keerulisem uuesti katusele kinnituda, samuti kaitseb värv katusekive UV-kiirguse eest ning pikendab sellega katuse eluiga veelgi.”

Tartu Maarja kooli katuse puhastasid ja värvisid Tartu ehitusettevõtte OÜ Sunluna katusemeistrid.

Tartu Maarja Kool on munitsipaalkool, kus õpivad toimetuleku- ja hooldusõppe õpilased. Õppetöös kasutatakse ravipedagoogikat, mis on erivajadustega õpilastele kohandatud waldorf-pedagoogika.

Monier on Eesti suurim kivikatuste müüja ning taasiseseisvunud Eesti ühe vanima ettevõtte Est-Stein järglane. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785