Loksa linn saab 1,6 miljoni euroga kaasaegse kaugküttetorustiku

Soojatootja N.R. Energy alustas Loksa linna kaugküttetorustiku rekonstrueerimist. Kokku üle 1,6 miljoni euro maksev umbes 5-kilomeetrime kaasaegne torustik vähendab trassikadusid ja aitab elanikel kokku hoida küttekuludelt.

Rekonstrueeritava kaugküttetorustiku kogupikkus on umbes 5 kilomeetrit, sellest tänavu paigaldatakse umbes 1,8 kilomeetrit ja 2018. aastal ülejäänu. Tööd on kavas lõpetada järgmise aasta oktoobri lõpuks. 

“Torustiku uuendamine langetab soojuse maksumust Loksa kaugküttepiirkonnas. Seejuures avaneb meil võimalus ka täpsemalt dimensioneerida tulevikus kavandatud uue, biokütusega köetava katlamaja võimsust,” märkis Tisler.

Projekti kogumaksumus on üle 1,6 miljoni euro. Keskkonnainvesteeringute Keskus toetas projekti rahastamist kokku 200 000 euroga, ülejäänud osa panustas N.R. Energy. Trassi ehitustööd viib läbi AS EG Ehitus.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy varustab üle Eesti soojusenergiaga 22 kaugkütte võrgupiirkonda ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30st mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused ja põllumajandusettevõtted.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Nordic Houses otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

01. märts 2018

Mapri Ehitus otsib EELARVESTAJAT

Mapri Ehitus OÜ

25. veebruar 2018

Värvikeskuste Grupp otsib PÕHJA-EESTI ÄRIMÜÜGIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

04. märts 2018

Ehituse erilehed