Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kelmusekahtlus pani ehitusettevõtjate liidu juhi taanduma

Kaupo Kolsar Coopi logistikakeskuse avamisel.
Foto: Raul Mee
Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatus valis uueks juhatuse esimeheks ehitusettevõtte Rand & Tuulberg Grupi juhatuse esimehe Raivo Randi.

Senine juhatuse esimees Kaupo Kolsar esitas  seoses suvel saadud soodustuskelmuse kahtlusega avalduse juhatuse esimehe kohalt taandumiseks, kuid jätkab juhatuse liikmena, teatas liit.

Astlanda Ehituse juht Kaupo Kolsar sai juulis kelmusekahtlustuse. Ta kinnitas kohe, et on süütu. Kolsar on võtmeisik Anders Tsahknaga seotud Keila hooldusravihaigla kriminaalasjas.

Ehituse kõrvalt osaleb Kolsar Keilas hooldusravi- ja hooldekoduteenuste äris. Pool sellest kuulub talle, teine pool günekoloog Lee Padrikule, kes on Anders Tsahkna õde, kirjutas Eesti Ekspress.

Keila vana haiglahoone renoveerimiseks andis Euroopa Liit 3,9 miljonit eurot toetust, mis kattis projekti kuludest ligi poole, ülejäänu tuli sihtasutusel endal omaosalusena sisse panna. Nii palju raha Tsahknal ei olnud.

Investeering nägi välja nii, et Kolsari osalusega MTG Grupp andis sihtasutusele laenu. MTG teised osanikud on samuti Astlanda Ehitusest: Olaf Herman ja Jaanus Otsa. Kriminaalasja peamiseks küsimuseks on nüüd, kas MTG andis laenu päriselt või üksnes paberi peal.

Eesti Ehitusettevõtjate Liit on vabatahtlikult ühinenud ehitusettevõtjaid ühendav mittetulundusorganisatsioon. Liidu eesmärk on kooskõlastada ja koordineerida oma liikmete tegevust ehitustegevuse majanduspoliitilistes küsimustes ja suhetes töövõtjatega ning nende organisatsioonidega. Eesti Ehitusettevõtjate Liit on asutatud 1991. aastal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785