Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Citys peeti lennujaamavaatega büroohoone sarikapidu

Foto: Andrei Ozdoba
Ülemiste Citys peeti aadressil Lõõtsa tn 12 kerkiva uue büroohoone sarikapidu, mis on tänaseks saavutanud oma maksimumkõrguse, 45 meetrit. Tegemist on lennujaama naabrusse lubatud kõrgeima hoonestusega, mille akendest avanevad vaated otse lennujaamale ja Ülemiste järvele. Sarikapeost võttis osa ka majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Hoone valmib 2018. aasta esimeses pooles.

„Ülemiste City näol on tegemist ühe Tallinna kõige kiiremini areneva piirkonnaga, millel on suur potentsiaal. Septembri alguses avatud lennujaama trammiliin läbib ka Ülemiste Cityt ning suurendab seeläbi linnaku transpordiühendusi ja võimalusi. Usun, et Ülemiste muutub eriti atraktiivseks neile ettevõtetele, kelle töö nõuab palju reisimist,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Linnaku arendaja, Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul on Tallinna büroopindade turg jätkuvalt aktiivne. Hinnanguliselt valmib Tallinnas aastatel 2017 – 2018 ca 100 000m² uusi büroopindu. „Trend liigub selles suunas, et vanemad üüripinnad vahetataksegi järk-järgult uute vastu välja. Uued büroohooned on ka oluliselt energiatõhusamad. Samas annab uus kontor värske hingamise ning vahetus on paljude ettevõtete jaoks igati mõistlik otsus,“ lisas Jostov.

„Linnaku uue 13-korruselise büroohoone eeliseks on lisaks kuluefektiivsusele ka eriline asukoht,“ selgitas Gert Jostov. „Maja asub otse Tallinna lennujaama terminali kõrval ja selle akendest avanevad vaated lennujaamale ja Ülemiste järvele. Asukoht sobib eriti hästi ettevõtetele, kellel on rahvusvahelised töötajad või kelle töö nõuab sageli lendamist.“

„Aviaatori Alexandre Liwentaali büroohoone on saavutanud täismahu ning võib juba aimata, milline hakkab maja ka seest välja nägema ning missugused väikesele õhulennule sarnased vaated avanevad inimestele, kes hakkavad siin tööd tegema,“ ütles Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg. „Traditsioonide kohaselt näitab sarikapeo toimumine tellija senist rahulolu, see mõjub positiivse motivaatorina ja annab meile ning meie partneritele lõpupingutuseks energiat juurde.“ 

Ligi 10 000m² pinnaga uus büroomaja hakkab kandma Eesti juurtega lennundusajaloo suurkuju Alexandre Liwentaali nime. Bürooga samaaegselt valmib uus parkimismaja aadressile Lõõtsa tn 11.

Liwentaali büroohoone on eristuva arhitektuuriga, paistab silma ning ehitatakse Leed Gold sertifikaadi standardite järgi, mis tähendab, et maja vastab nii keskkonnasäästlikkuse, energiakasutuse, ehituse kui ehitusmaterjalide osas kõrgetele nõuetele. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785